Najbolji teniser svijeta Novak Đoković saopštio je da stiže u Njujork, na US open i Masters Sinsinati.

Foto: Atptour.com

“Drago mi je što mogu da potvrdim da ću se takmičiti na Western & Southern Open-u i US Open-u ove godine. Nije mi bilo lako da donesem odluku, pogotovo uzimajući u obzir sve prepreke i izazove, ali radujem se što ću moći ponovo da se takmičim na teniskom terenu”, napisao je Đoković na Instagramu.

Đoković, koji je bio pozitivan na korona virus, naveo je da je obavio sve preglede kako bi se uvjerio da se potpuno oporavio.

“Spreman sam da se vratim na teren fokusiran na to da igram svoj najbolji tenis. Poštujem i cijenim sve koji su uložili vrijeme, trud i energiju da organizuju ova dva događaja kako bi omogućili teniserima da se vrate svom poslu i takmičenjima. Nažalost po igrače i sam tenis, trenutna situacija ne dopušta svima da putuju i takmiče se, i ne postoji isti nivo rizika za sve. Nadam se da će situacija uskoro da se promijeni i da ćemo svi moći da se vratimo da radimo ono što najviše volimo – da igramo tenis”, kazao je Đoković.

“Western & Southern Open” igraće se na kompleksu Flešing Medouza od 22. do 28. avgusta, nakon čega slijedi US open koji počinje 31. avgusta.

Oba turnira igraće se pred praznim tribinama.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve