Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đoković i Nadal složni, žele spajanje ATP i Dejvis kupa

Znamo da se to neće dogoditi sljedeće godine, ali ako dvije strane, ITF koji organizuje Dejvis kup, i ATP, budu radili zajedno na tome, onda je tako nešto moguće da se desi 2022. godine"

Novak Đoković i Rafael Nadal poručuju da bi ubuduće ATP Kup i Dejvis kup trebalo da budu jedno takmičenje.

Foto: Twitter

Još malo ostalo je do početka prvog izdanja ATP kupa, takmičenja koje kao odgovor na novi format Dejvis kupa organizuje ATP.

Novak Đoković i Rafael Nadal saglasni su u ocjeni da bi dva takmičenja trebalo da budu spojena u jedno.

“Potrebno je da imamo jedno takmičenje, neki Super svjetski kup, ili kako god da ga nazovemo. Znamo da se to neće dogoditi sljedeće godine, ali ako dvije strane, ITF koji organizuje Dejvis kup, i ATP, budu radili zajedno na tome, onda je tako nešto moguće da se desi 2022. godine”, rekao je Đoković.

Za Đokovića je jasno zašto dva takmičenja treba da budu spojena u jedno:

“Igračima je teško da se obavežu da igraju na oba takmičenja, i na Dejvis kupu i na ATP kupu. Razlika između turnira je samo šest nedjelja tako da ne pomažu sebi ni na planu marketinga niti same vrijednosti događaja”.

Nešto ranije je sličnu ideju iznio i Rafael Nadal.

“Zbunjujuće je da imamo dva Svjetska kupa u nešto više od mjesec dana. To nije idealna situacija u našem sportu, ali tako sada funkcioniše”, rekao je Nadal koji je na pitanje da li bi dva takmičenja trebalo spojiti u jedno kratko i jasno rekao:

“Tenis zaslužuje tako nešto”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve