Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković: Finale Vimbldona jedan od moja dva najbolja meča

"Ipak, nije lako prenbregnuti onaj iz Australije protiv Nadala, koje je trajalo oko šest sati"

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković spreman je za start posljednjeg Gren Slema sezone Vimbldona.

Foto: USopen.org

Ujedno, srpski as je i najveći favorit na terenima u Njujorku.

“Da, svjestan sam da me ljudi vide kao favorita. Ali dug je put preda mnom. Naravno, neke stvari su drugačije. Sada imam 32 godine i nije isto kao prije 10 godina, ali imam i dalje jaku motivaciju, posebno na ovom nivou. Tako da ću se definitivno truditi da igram najbolji tenis”, rekao je Đoković.

Utisci sa fantastičnog vimbldonskog finala i okršaja sa Rodžerom Federerom i dalje se nijesu slegli. Novinare je zanimalo da prvi nosilac kaže na kom mjestu bi stavio taj meč u cjelokupnoj karijeri.

“Definitivno među dva najbolja koja sam ikada igrao. Ipak, nije lako prenbregnuti onaj iz Australije protiv Nadala, koje je trajalo oko šest sati. Ta dva meča su toliko posebna i zauvijek će imati istaknuto mjesto u mojoj karijeri”.

U Njujorku je osvojio tri titule, ali je igrao i još pet finala, najviše od svih Gren slem turnira. Jasno je da mu prija Flešing.

“Imao sam mnogo uspjeha ovdje i to doživljavam kao blagoslov. Ne bih rekao da je sreća igrala odlučujuću ulogu, mada ju je i bilo. Možda je i do podloge, ali rekao bih i do atmosfere. Uživam ovdje u glasnoj atmosferi, posebno u večernjim terminima. Mnogo je drugačije nego na ostalim turnirima, Vimbldonu na primjer”, kazao je Novak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve