Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković brani Bernarda Tomića: Nije fer da mu se oduzme novac

"Mislim da nije bilo potrebe da mu se oduzme cjelokupan nagradni fond"

Srpski teniser Novak Đoković stao je u odbrabu autsralijaskog tenisera Bernarda Tomića kome je oduzet čitav nagradni fond koji je osvojio na Vimbldonu.

Đoković na Vimbldonu, Foto: FOX Sports

Tomić je pretrpio poraz od Žo-Vilferda Conge rezultatom 6:2, 6:1, 6:4 za samo 58 minuta tenisa, da bi ga potom organizatori londonskog Gren Slema kaznili zbog neprofesionalizma, to jest jer “nije bio na nivou profesionalnog standarda” oduzevši mu do tada osvojenih 45.000 funti.

“Nijesam gledao taj meč, ali Bernard definitivno ima istoriju igranja mečeva sa manjkom truda. Ali, kada mi kažete rezultat i šta se sve desilo, što sam i posljednjih dana propratio – mislim da nije fer da mu se oduzme sav novac”, izjavio je Đoković.

Novak je zatim objasnio zašto misli da je kazna bila prestroga.

“Moram da vidim kako se ponašao, kako se kretao, koliko se zalagao. On je ipak zaslužio da se nađe na ovom turniru, član je Top 100. Cijele godine je radio da bi bio ovdje, zaslužuje većinu tog novca, da kažem tako. Igrao je protiv Conge, koji je odličan na travi. Mislim da nije bilo potrebe da mu se oduzme cjelokupan nagradni fond”, zaključio je srpski teniser.

Izvorb92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve