Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković: Bautista Agut je baš nezgodan protivnik

Đoković i Bautista Agut se sastaju sjutra u polufinalu Vimbldona, a biće to njihov 11. susret. Srpski teniser vodi 7-3 u pobjedama, ali je Španac slavio u njihova poslednja dva međusobna okršaja

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da vrlo dobro zna šta ga čeka u duelu sa Špancem Robertom Bautista Agutom i da vjeruje da će njegov rival ući u meč sa velikim samopouzdanjem.

Foto: Twitter

Đoković i Bautista Agut se sastaju sjutra u polufinalu Vimbldona, a biće to njihov 11. susret. Srpski teniser vodi 7-3 u pobjedama, ali je Španac slavio u njihova posljednja dva međusobna okršaja.

„Njegova pobjeda, posebno ona u Majamiju će mu poslužiti za samopouzdanje, vjerovaće da može da ponovi taj uspjeh. On je nezgodan igrač, zbog njegovog, ali i moje igre, meni je nezgodno da igram protiv njega, posebno kada uđe u zonu kada malo griješi, to je vjerovatno njegova najveća prednost, to ga karakteriše. Nepotrebne greške svodi na minimum minimuma i svojom konstantnošću je uspio i mene da pobijedi, a i da dođe do polufinala Vimbldona. Takođe je jedan od konstantnijih igrača na Turu posljednjih godina. On je jedan od igrača koje morate da pobijedite, neće vam dati pobjedu, znam šta me očekuje, vrlo dobro poznajem njegovu igru, nismo još igrali na travi, biće nam to prvenac“, naglasio je Đoković.

Španski teniser je prvi put u karijeri stigao do polufinala jednog od najvećih turnira, ali Đoković ističe da je trava podloga koja mu odgovara.

Sigurno je njegov plasman u polufinale iznenađenje s obzirom na to da mu je to prvo na nekom Gren slemu. Ovo je podloga koja odgovara njegovoj igri, stilu, mnogo igra ravno sa forhend i bekhend strane, spreman je fizički, dobro se kreće, mentalno je vrlo čvrst, stabilan, smiren, zna kako da se nosi sa pritiskom, igranjem na Centralnom terenu. Vrlo zrelo pristupa mečevima, gajim poštovanje prema njemu, imamo vrlo dobar odnos van terena, biće veliki izazov i za mene i za njega, potrudiću se da se dobro spremim na tehničkom planu“, rekao je Novak.

Đoković je potom obrazložio zašto Bautisti Agutu odgovara trava, a takođe osvrnuo i na to da je podloga ove godine nešto sporija nego obično.

Nezgodno je igrati sa njim na svakoj podlozi, posebno gdje loptica niže odskače, to mu odgovara, napredovao je sa bekhend strane, ima više dubine, na forhendu je izuzetno čvrst, a više dobija od svoje serve na ovoj podlozi. Nema ubitačan servis, ali ima precizan, a podloga mu pomaže da bude efikasniji“, naglasio je srpski teniser, a potom dodao, „Moguće je da je sporija, da li je trava u pitanju ili ima veze sa lopticama. U određenim danima, kada je veća vlaga, to utiče na brzinu loptice, ali trava je trava“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve