Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Dodik: Bokan i Čović dozvolili da lični sukob prevaziđe okvire zdravog razuma

Skupština ABA lige održaće se 24. maja, a već za srijedu u Zagrebu predsjednik Budućnosti Voli Dragan Bokan sazvao je sastanak sa dijelom klubova učesnika regionalnog takmičenja

Predsjednik ABA lige Igor Dodik je za tenzije tokom finala ABA lige između Budućnosti Voli i Crvene zvezde optužio čelnike klubova.

Foto: Atvbl.com

Mečevi u borbi za regionalni tron nažalost su obilovali stvarima, koje ne bi smjele da se dešavaju na sportskim borilištima.

“Oni su dopustili da njihov međusobni sukob prevaziđe sve okvire zdravog razuma, a regionalna košarka zbog toga može da snosi nesagledive posljedice. Razgovarao sam nekoliko puta sa Draganom Bokanom i Nebojšom Čovićem. Svi znamo šta se dešavalo i prošle sezone u finalu i zbog toga sam imao namjeru da preduprijedim neke stvari kako se istorija ne bi ponovila. Dragan Bokan je u samom početku bio za neku vrstu dogovora, da se spuste tenzije, međutim Nebojša Čović je to odbijao. Nakon toga, svaka sjednica Skupštine ABA lige, na kojoj su oni bili prisutni, pretvarala bi se u lakrdiju i njihov lični obračun koji bi trajao satima. Lično sam morao da prekinem jednu takvu svađu između njih dvojice, čak i da ih upozorim da će morati da napuste sjednicu. Da nisam to uradio sjednica bi trajala “dva dana”. Svima u ligi postaje mučno da to gledaju i slušaju i smatram da to niko ne treba da trpi. Nažalost, sve je kulminiralo tokom finalne serije”, kazao je Igor Dodik, a prenosi Sport Klub.

Priznaje i da ga je strah da će region izgubiti mjesto u elitnom evropskom takmičenju.

“Ugovor ABA lige sa Evroligom ističe naredne godine. Mene ne bi čudilo da čelnici Evrolige, nakon svega što se dešavalo, kažu: “Hvala vam na svemu, ali doviđenja i prijatno. Sa takvim ponašanjem nam ne trebate.” Mislim da bi to bio veliki udarac za regionalnu košarku, a niko ne može da isključi mogućnost da se tako nešto neće desiti. Nanesena je velika šteta ugledu takmičenja. Prema mojim informacijama, kompanija “MYD-Sports”koja je garant finansijske stabilnosti ABA lige, čak razmišlja da podnese tužbe zbog toga jer su se i oni našli u problemu kako da privole nove sponozore. Šteta bi zaista mogla da bude nesaglediva”, istakao je Dodik.

Skupština ABA lige održaće se 24. maja, a već za srijedu u Zagrebu predsjednik Budućnosti Voli Dragan Bokan sazvao je sastanak sa dijelom klubova učesnika regionalnog takmičenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve