Naš Nikola Vučević, prva zvijezda Orlanda u NBA ligi, ovih dana prolazi kroz izuzetno zahtjevan ritam treninga, iako radi individualno kod kuće.

Vučević, Foto: NBA.com

Mjere samoizolacije svi igrači tima sa Floride poštuju u potpunosti. U međuvremenu, klub je odlučio da uvede izuzetno naporan program rada, kako bi igrači spremni dočekali eventualni povratak na teren.

Kondicioni trener Nejtan Spenser, timski kuvar Zerk Kerkof i fizioerapeut Samir Melita su se potrudili, da se iz klupskog trening-centra igračima dostave sve potrebne sprave za održavanje kondicije.

Takođe, detalji svakodnevnog funkcionisanja svakog od igača se prate od dužine trajanja i težine napora za mišiće, do svake unesene kalorije. Vučević obično od 7.30 svakog jutra počinje rad kući.

Treninzi su posebno zahtjevni ponedjeljkom, srijedom i petkom, kada uključuju i trčanje milje na pokretnoj traci, trening dizanja tegova, jak kardio trening.

Košarkaški trening je najzahtjevniji a igrači koji u okviru dvorišta nemaju koš ili improvizovani teren se snalaze tako što im se organizuje samostalni trening na najbližem uličnom košarkaškom terenu, koji niko drugi ne može koristiti.

Šuterski treninzi obično traju 15 minuta tako da se u suštini svakodnevni rad ne razlikuje u odnosu, na primjer, na period septembra kada su najnapornije pripreme za početak NBA sezone.

Orlando je osmoplasirani u Istočnoj konferenciji i gotovo izvjesno će izboriti plej-of ukoliko se sezona nastavi, a najvjerovatnije hoće u julu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve