Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đuričković: Gol posvećujem Ćukoviću, ovaj tim može do oba domaća trofeja

Budućnost je savladala Dečić (2:0), ali nije stekla sve uslove da teoretski osvoji titulu nakon 28. kola Telekom 1. CFL

Budućnost je savladala Dečić (2:0), ali nije stekla sve uslove da teoretski osvoji titulu nakon 28. kola Telekom 1. CFL.

Šampionsko slavlje ,,plavih“ makar malo je odložio njihov naredni rival – Sutjeska, koja je u istom danu pobijedila Petrovac pod Malim brdom (3:1).

Prije ili kasnije, Podgoričani će potvrditi superiornost na domaćoj sceni, a prvu pravu šansu imaće u neđelju kraj Bistrice. Lider u najvećem crnogorskom derbiju zavisi od sebe, a u kranjem ne mora ni da pobijedi – za peti trofej namijenjen prvaku države dovoljan i bod.

– Znamo da nam odgovara i remi, ali Budućnost je klub koji uvijek ide na pobjedu. Uradićemo sve da poslije narednog meča proslavimo titulu. Ostaje žal što emocije ne možemo da podijelimo sa navijačima, kojih nema dugo zbog epidemiološke situacije, ali vjerujem da će brzo doći vrijeme da zajedno obilježeimo lijepe trenutke – rekao je fudbaler ,,plavih“ Miomir Đuričković.

Upravo je univerzalac podgoričkog tima prelomio utakmicu sa Tuzanima. Krenuo je da teče 33. minut kada je dvadeset trogodišnji vezista sve uradio fudbalski – primio je odbijenu loptu, namjestio se i sa ivice šesnaesterca prizemnim udarcem proparao mrežu.

Asistirao je protiv Iskre, dao gol Rudaru, a sada i Dečiću. Đuričković se trudi da iskoristi povjerenje kad god je na terenu.

– Prelijep je osjećaj kada postignete pogodak u derbiju, a vaša ekipa pobijedi. Nastavio sam sa dobrim partijama, ali najvažnije je da smo upisali tri boda. Bio bih srećan i da se nijesam upisao u listu strijelaca, samo kada smo ispunili cilj protiv Dečića – poručio je bivši mladi reprezentativac.

Budućnost je nastupila bez kapitena Grbića, njegovog zamjenika Božovića i štopera Ćukovića kojeg čeka višemjesečna rehabilitacija nakon što je nedavno na treningu pokidao ligamente koljena.

I pored toga – ,,plavi“ su kontrolisali utakmicu, ne dozvolivši Tuzanima da naprave šansu iz koje su mogli da urade nešto više.

Domaćin je u finišu ukrasio trijumf pod Goricom kada je Ivanović realizovao penal za konačnih 2:0 i 23 boda prednosti na vrhu tabele.

– Gol sam posvetio Ćukoviću koji je doživio tešku povredu koljena. Žao nam je zbog toga i svi želimo da se što prije vrati fudbalu – ističe Đuričković, koji nastavlja:

– Bili smo oslabljeni neigranjem nekoliko važnih prvotimaca, ali smo odigrali onako kako je trebalo. Rezultat nijednog trenutka nijesmo doveli u pitanje. Nakon vođstva, mogli smo da postignemo još neki gol, ali to smo uradili na samom kraju kada je Ivanović izborio, a potom realizovao jedanaesterac. Zadovoljni smo sezonom, ali na ovome ne želimo da stanemo – dodao je bivši član Iskre, Grblja, Rudara i francuskog Šolea.

Titula nije jedini trofej koji interesuje ,,plave“. Sadašnja generacija može da postane prva u klupskoj istoriji koja će osvojiti duplu krunu.

– Svi tome težimo. Dupla kruna bi bila kruna sezone, nagrada za sve što smo postigli ove takmičarske godine. Najbolji smo domaća ekipa, a to treba da potvrdimo i u Kupu. Čekamo žrijeb polufinala. Ko god bio protivnik, Zeta, Dečić ili Iskra, potrudićemo se da odigramo najbolje i izborimo finale. A onda da stignemo i do tog pehara. Ipak, idemo redom. Prvo da ovjerimo titulu, a potom ćemo se spremati za Kup – naglašava korpuletni vezista.

Đuričković ne bira zadatke i pozicije u timu. Mjesto u sredini je njegova prirodna pozicija, ali Milinković ga koristi kao desnog beka.

– Budućnost je klub u kojem sam ponikao, klub koji najviše volim… Nikada nijesam birao uloge, a maksimalno se trudim da odradim ono što se od mene traži. Vjerujem da sam opravdao povjerenje do sada – kaže momak koji je ove sezone upisao 19 nastupa u prvenstvu, te postigao dva gola.

Što se njega tiče – nema dilemu gdje bi nastavio karijeru:

– Ugovor mi ističe na ljeto, ali ako je Budućnost voljna da nastavimo saradnju – rado bih to prihvatio. Volio bih da i dalje nosim dres našeg najvećeg kluba – zaključio je Đuričković, koji zbog kartona, kao ni Babić, nema pravo igranja u Nikšiću.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve