Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Đuretić upozorava: Odlazim ako se nešto drastično ne promijeni

Polusezonu za koju su se spremali samo osam dana, fudbaleri Zete okončali su sa ''mršavih'' 10 bodova u 19 kola, čak sedam manje od pretposljednje Podgorice

Kako je počelo, teško je moglo bolje da se završi.

Polusezonu za koju su se spremali samo osam dana, fudbaleri Zete okončali su sa ”mršavih” 10 bodova u 19 kola, čak sedam manje od pretposljednje Podgorice.

”Vukovi” su upisali svega jednu pobjedu (nad Rudarom u 17. kolu – 1:0), te sedam remija i 11 poraza. Uz Jezero su ekipa sa najmanje postignutih pogodaka (14), a primili su najviše (33).

– Rezultatski ne možemo biti zadovoljni. Iskreno, računao sam da možemo osvojiti 12 bodova, uzevši u obzir da imamo premladu ekipu, da nijesmo imali adekvatne pripreme, odnosno da smo trenirali manje od 10 dana. Kad sve to imamo u vidu, teško da se moglo više – kaže trener Dragoljub Đuretić za Pobjedu.

– Ipak, afirmisali smo nekoliko igrača koji su budućnost ne samo Zete, već crnogorskog fudbala. Milan Roganović i Dragan Miranović imaju po 16 godina, Ognjen Đinović je sezonu počeo sa 17, Ivan Vukčević sa 18… Svi oni su zalog za budućnost.

Ljeto je bilo mučno, jesen tmurna, kakva će biti zima niko ne zna. A od nje zavisi proljeće…

– Trebaće nam pozitivna serija od pet-šest mečeva da bismo bili u prilici da stignemo rivale i izbjegnemo direktno ispadanje. Prije toga je neophodno da se angažuju pojačanja – golman, štoper, kao i napadač u slučaju da nas napusti Ivan Vukčević. Potrebna su nam dva-tri iskusna igrača, koji bi bili podrška mlađima i doprinijeli boljim rezultatima – naglasio je Đuretić.

– Nama su samo Amel Tuzović i Đorđije Vukčević u zrelijim igračkim godinama, ostali dio ekipe ima od 16 do 21. Talentovani su, međutim, nemaju moć da iznesu teret do kraja. Poslije tri kola bili smo ravnopravni sa svima, ali su izostali rezultati. Ponavljale su se greške koje su normalne za njihove godine i neiskustvo.

Đuretić je vječiti optimista, pravi vojnik kluba, uvijek spreman da pomogne ,,svojoj“ Zeti, ali i njegovo strpljenje ima granice.

Tužan je, zabrinjavajući, frapantan podatak da igrački kadar i stručni štab kluba iz elitnog ranga nije primio platu cijelu polusezonu, da im se pet mjeseci gotovo niko nije okrenuo.

Kao da nikog ne zanima to što je izvjesno da će se na ,,Trešnjici“ od narednog ljeta igrati Druga liga, što je prvi šampion Crne Gore na ivici ponora…

– Ako se nešto drastično ne promijeni, ako se neko ne okrene ovim momcima i stručnom štabu, i ne omogući normalne uslove, neće mi preostati ništa drugo nego da napustim klupu Zete – poručio je Đuretić.

– Teška srca bih to uradio jer sam vezan za ove igrače, većina njih je ponikla u mojoj školi fudbala. Vidim da napreduju, uz njihov talenat i eventualno iskusne pridošlice mogli bismo nečemu da se nadamo, ali pod uslovom da se stanje sredi. Zeta je moj klub, 38 godina sam ovdje kao igrač ili trener, volim da radim s mladim igračima. Ipak, neki dogovor mora da se postigne – upozorio je iskusni strateg.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve