Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Djuretić: Ne plašim se, jurimo od 12 do 14 bodova do zime

Golubovčani više nijesu ni pretposljednji tim na tabeli, već su preuzeli fenjer prvoligaškog karavana nakon poraza od Jezera (2:1) u derbiju začelja, na Trešnjici

Zeta je jedina ekipa koja nije ostvarila pobjedu od početka sezone u Telekom 1. CFL.

Golubovčani više nijesu ni pretposljednji tim na tabeli, već su preuzeli fenjer prvoligaškog karavana nakon poraza od Jezera (2:1) u derbiju začelja, na Trešnjici.

Samo dva boda iz prethodnih sedam utakmica – malo, premalo, ali ne i iznenađujuće ako se zna da je prvi crnogorski šampion počeo pripreme nekoliko dana pred početak lige, da je finansijska situacija u klubu mnogo teška, da fali kvaliteta…

– Ne plašim se nikoga. Na nama je da radimo maksimalno, a vidim napredak na fizičkom planu nakon dvonedjeljne pauze. Možda smo trenutno na 80 odsto spreme, dobro trčimo, brzi smo u tranziciji, stvaramo šanse, ali ih ne koristimo na pravi način. Nemamo veliki izbor igrača, ali potrudićemo se da ispunimo cilj za ovu polusezonu. A, to je da do zime sakupimo od 12 do 14 bodova. Uz dva kvalitetna, iskusna fudbalera u januaru, na poziciji štopera i zadnjeg veznog, sa kvalitetetnim pripremama, vjerujem da ćemo izboriti opstanak. S obzirom na okolnosti, to bi bio uspjeh – rekao je trener Dragoljub Đuretić.

Uprkos svim problemima, kasnom okupljanju i igračkom egzodusu tokom ljeta, Zeta je imala dobrih partija u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Iskusni stručnjak smatra da je bodovni saldo mogao da bude bolji.

– Ne bi bilo nezasluženo da u ovom trenutku imamo šest-sedam bodova. Izgubili smo od Jezera, a nijesmo zaslužili, isto važi i za Mornar. Protiv Budućnosti smo

poveli, imali dvije dobre šanse za 2:0, koje nijesmo iskoristili, pa smo u drugom poluvremenu kažnjeni. Sjećam se i utakmice u Lješkopolju, kao i one u Petrovcu, gdje smo oba puta odigrali neriješeno. To što smo dobro napravili, uglavnom smo prosipali individualnim greškama. Treba nam bolja završnica i čvrstina pozadi. Vjerujem da će sve to doći – ističe Đuretić.

Golubovčani za vikend gostuju Rudaru.

– Očekuje nas put u Pljevlja, novo zahtjevno gostovanje. Rudar je vezao dvije pobjede, sedam bodova iz posljednja tri meča. U usponu su forme, ali gledamo sebe. Trkački sada možemo da pariramo svima, a vjerujem da uz malo sreće, koja nas nije pratila, možemo do pozitivnog rezultata. Remi je za nas prihvatljiv, ali potrudićemo se da upišemo prvu pobjedu – zaključio je Đuretić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve