Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Srećan zbog pobjede, gola i druga Dakića

Budućnost nije briljirala, teško je došla do važne pobjede na podgoričkoj areni, ali su timski pristup i vjera u saigrača nagrađeni u posljednjem minutu utakmice

„Plavo – bijeli“ su prethodnog vikenda savladali Jezero pod Goricom nakon preokreta (2:1), upisali peti trijumf zaredom, vezali sedmi meč bez poraza, zadržali prvo mjesto na tabeli…

Budućnost nije briljirala, teško je došla do važne pobjede na podgoričkoj areni, ali su timski pristup i vjera u saigrača nagrađeni u posljednjem minutu utakmice.

Potpis na trijumf u 17. kolu domaćeg šampionata su stavili talentovani momci iz „generacije 2004“ – 18-godišnjaci Viktor Đukanović i Damjan Dakić.

„Iza nas je jedna teška utakmica, a sami rezultat i način na koji smo došli do pobjede govore tome u prilog. Jezero je pružilo svoju najbolju partiju od kada pratim tu ekipu, a negdje smo i mi svojim greškama dozvolili protivniku da odigra dobar meč. Na kraju, pogledala nas je sreća, ali smo je i zaslužili jer smo svim silama napadali i tražili preokret“, rekao je Đukanović.

Detaljna analiza utakmice protiv Jezera je već odrađena…

„Svjesni smo da nismo bili na svom maksimumu i siguran sam da ćemo kao tim da izvučemo pouke. Najbitnije od svega je što smo osvojili tri boda i ostali na prvom mjestu na tabeli, a na nama je da radom na treninzima eliminišemo greške koje smo pravili“, poručio je „plavo – bijeli“ broj 34.

Đukanović je veći dio reprezentativne pauze proveo na liječenju pubisa u Zagrebu, sa kojim se često mučio u toku aktuelne sezone. Čini se da je ta povreda koja zahtijeva mirovanje prošlost – postigao je premijerni gol u prvenstvu najavivši preokret.

„Preporuka radi predostrožnosti je bila da ostanem još nekoliko dana u Zagrebu, ali sam osjetio da sam spreman, želio sam da igram i pomognem ekipi. Prošao sam određene testove, dobio zeleno svijetlo i na kraju se sve poklopilo, a ta želja me dovela do pogotka“, govori mladić, koji je na pogodak čekao od sredine jula i revanša sa Ljapijem u Prištini…

„Gol mi mnogo znači na planu samopouzdanja, jer se odavno nisam upisao u listu strijelaca. Taj gol je nagovijestio preokret, srećan sam zbog toga, ali opet ponavljam da je najbitnije što smo kao ekipa osvojili tri mnogo važna boda“.

A pogodak za preokret je postigao njegov najbolji drug Damjan Dakić – bio je to prvijenac talentovanog štopera u plavom dresu.

„Svakom fudbaleru znači kada postigne gol, srećan sam zbog njega, a svojim ponašanjem i radom je zaslužio da donese pobjedu timu. Kada se sve završilo pozitivno, dan je bio potpun što se mene tiče“, jasan je Đukanović.

Podgorički tim naredni meč igra 3. decembra, a prvi dio sezone završavamo 7. decembra – oba puta gostujemo – u subotu Mornaru u Baru u 13.00 sati, a u sljedeću srijedu Iskri u Danilovgradu.

„Znamo da nas čeka teška utakmica – kako u Baru, tako i u Danilovgradu. Pred nama su dva mala finala i moramo tako da se postavimo. Sada smo fokusirani na Mornar, moramo da budemo maksimalno koncetrisani i motivisani, a razloga imamo jer želimo da sačuvamo prvo mjesto na tabeli“, rekao je Viktor Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve