Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Đokoviću ponovo ukinuta viza

Ministar za imigracije Aleks Houk iskoristio je svoje diskreciono pravo i ukinuo je vizu najboljem teniseru svijeta!

Australija je uskratila vizu najboljem svjetskom teniseru Novaku Đokoviću i namjerava da ga deportuje.

Ministar za imigracije Australije Aleks Hok iskoristio je svoje diskreciono pravo i ukinuo je vizu.

-Iskoristio sam svoje pravo da poništim vizu gospodinu Novaku Đokoviću, jer je tako u javnom interesu. Odluka je donijeta poslije naredbe Federalnog suda 10. januara 2022. godine da se poništi odluka o ukidanju vize. Doneseći ovu odluku, pažnjivo sam razmotrio informacije koje su mi dostavili ministarstvo unutrašnjih poslova, granična policija i gospodin Đoković. Vlada Skota Morisona je potpuno posvećena zaštiti granica Australije, naročito u vrijeme pandemije virusa korona. Zahvaljujem zvaničnicima ministarstva unutrašnjih poslova i granične policije koji rade svakodnevno u interesu Australije- naveo je Hok u saopštenju.

Početkom sedmice sud je prihvatio žalbu Đokovićevih advokata i dozvolio mu da uđe u zemlju iako je uslov za to da je vakcinisan, zbog odluke organizatora turnira da mu daju medicinsko izuzeće.

Podsjećamo, Australijan open počinje u ponedjeljak, a Đoković je u prvom kolu treba(lo) da nastupi protiv zemljaka Kecmanovića.

Uprkos odluci australijskih vlasti Đoković može ponovo pokrenuti postupak pred sudom i tako pokušati da ostane u zemlji.

Bi-bi-si javlja da je jedina šansa za Đokovića da odbrani titulu na prvom Grend slemu u sezoni žalba koju bi eventualno prihvatio sud.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
14.01.2022-08:30 08:30

Ma to ce ona glupaca Brnabicka da sredi samo dok doboje direktive od sefa zadruge Belivucka sta i kako da kaze. To bi od prilike moglo da zvuci ovako. ” Ako vi Ausyralijanci ukinete vizu Novaku a mi cemo vama ukinuti isporuku Leskovackog Ajvara pa cete vi da vidite sa kim imate posla breeeee………….

Dino
14.01.2022-09:00 09:00

Svima po zasluzi

Tihana
14.01.2022-09:09 09:09

Malo porazgovaraj sa limunom i zagrli ga poslije Đokice, biće ti lakše. Ionako si Isus, boli te d… za ovozemaljske probleme.