Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković: Žrtvovaću trofeje, neću se vakcinisati

Rekorder po broju sedmica provedenih na čelu ATP liste nedavno nije učestvovao na Australijan openu i propustio šansu da brani titulu u Melburnu. Imao je medicinsko izuzeće, ali je poslije višednevne sage deportovan iz Australije jer nije vakcinisan.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković istakao je da nije ‘antivakser’, ali da bi radije propustio priliku da osvaja trofeje nego da bude primoran da primi vakcinu protiv virusa korona.

– Da, to je cijena koju sam spreman da platim. Nikada nisam bio protiv vakcinacije, primio sam ih kao dijete, ali sam uvijek podržavao slobodu izbora šta stavljate u svoje tijelo. Principi donošenja odluka o mom tijelu su važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog, rekao je Đoković za BBC.

Rekorder po broju sedmica provedenih na čelu ATP liste nedavno nije učestvovao na Australijan openu i propustio šansu da brani titulu u Melburnu.

Imao je medicinsko izuzeće, ali je poslije višednevne sage deportovan iz Australije jer nije vakcinisan.

Sud je odlučio da ministar imigracija Aleks Houk ima pravo da odluči da ga deportuje iz Australije jer je zbog svojih stavova ”opasan za javno zdravlje nacije”.

– Dio sam globalnog sporta koji se igra svake nedjelje na različitim lokacijama. Razumijem posljedice svoje odluke. Jedna od posljedica je da ne idem u Australiju, bio sam spreman na to. Razumijem da danas ne biti vakcinisan, znači da ne mogu da putujem na većinu turnira, rekao je Đoković.

Đoković će se u 2022. za prve ATP bodove i trofej boriti u Dubaiju.

Turnir u Ujedinjenim Arapskim Emiratima počinje 21. februara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve