Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković stigao u Beograd: Sponzor najavljuje razgovore zbog skandala s deportacijom

Novaka već dugo brendira Lakost i to mu je najunosniji marketinški ugovor, koji je nedavno i obnovljen. Poslije svega što se desilo u Melburnu, kompanija se oglasila i potvrdila da će doći do razgovora sa Novakom

Deportacija Novaka Đokovića mogla bi ozbiljno da utiče i na brojna sponzorstva najboljeg tenisera svijeta.

Novaka već dugo brendira Lakost i to mu je najunosniji marketinški ugovor, koji je nedavno i obnovljen.

Poslije svega što se desilo u Melburnu, kompanija se oglasila i potvrdila da će doći do razgovora sa Novakom.

– Što je prije moguće, stupićemo u kontakt sa Novakom da razmotrimo događaje koji su pratili njegovo prisustvo u Australiji, saopštila je kompanija Lakost, a prenosi Ben Rotenberg.

Novaku Lakost donosi ozbiljnu sumu na godišnjem nivou, a u 2021. godini, od sponzora je inkasirao oko 30 miliona dolara, prema Forbsu.

U avgustu 2021. godine obnovio je ugovor sa Lakostom, koji je stao uz njega 2017. kada je imao veliki pad u karijeri. Sve je nadoknađeno poslije operacije lakta, Novak je ušao u najplodniji period karijere i osvojio 20. Grend slem titulu, pa je došlo do sklapanja novog ugovora do 2025. godine.

Prema pisanju svjetskih medija, do tada bi Novak inkasirao još 40 miliona eura, ali ostaje pitanje kako će se Lakost postaviti poslije deportacije i procesa u Australiji.

Međutim Đoković je stigao u Beograd i sletio na aerodrom ”Nikola Tesla” oko 12 sati i 15 minuta danas popodne.

Fanovi najboljeg tenisera svijeta donijeli su srpske zastave i druge rekvizite poput šajkača, a neki su mu posvetili i transparente podrške.

– Novače, Bog te blagoslovio, pišu srpski navijači Đokoviću, koji je iz Australije protjeran odlukom Aleksa Hoka, ministra za imigraciona pitanja te zemlje.

Poslije 12 dana imigracionog pritvora, tri sudska saslušanja i na kraju nepovoljne presude, Novak je odlučio da dođe u Srbiju, umjesto da ode u Marbelju.

Još ranije je rekao da se o procesu u Australiji neće oglašavati dok ne prođe tekući Australijan open.

IzvorNova.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve