Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković rijetko gubi polufinala

Đoković je u posljednjih 20 polufinala na Grend slem turnirima samo jednom poražen.

Za bukmejkere Španac Karlos Alkaraz je veliki favorit za osvajanja Rolan Garosa čak i pred polufinalni meč protiv Novaka Đokovića koji se igra u petak na “Filip Šatrijeu”.

Naime, teško se može reči da je neki teniser favorit protiv Novaka Đokovića, pogotovo kada stigne do polufinala, pošto je srpski teniser u posljednjih 20 polufinala, u posljednjih deset sezona izgubio samo jednom i to 2019. godine od Austrijanca a Dominik Tima, koji je kasnije u finalu poražen od Rafaela Nadala.

Zanimljivo da i polufinale US opena koje je Đoković 2014. godine, kada je bolji od njega bio Kei Nišikoriju, nije bilo srećno za Japanca, pošto je u finalu poražen od Hrvata Marina Čilića. 

Đoković je od tog poraza u polufinalu 2014.godine oborio mnoge rekorde, nanizao 15. Grend slem titula i stekao legitimno pravo za najboljeg tenisera u istoriji, za šta ima nebrojeno dokaza.

Ipak, Đoković u polufinalu ovog puta ima ispred sebe mnogo mlađeg tenisera, koji se nalazi na prvom mjestu ATP liste i ima već osvojenu jednu Grend slem titulu, onu sa US opena prošle godine kada je u finalu pobijedio Kaspera Ruda.

Norvežanin bi Alkarazu ili Đokoviću mogao biti i ove godine rival u finalu, pošto u večeras u četvrtfinalu Rolan Garosa igra protiv Danca Holgera Runea.

Đoković je ukupno igrao čak 44 puta u polufinalu Grend slem turnira, u petak će odigrati 45.put polufinalni meč, i sa 33 finala apsolutni je rekorder, ali je od prvih 15 polufinala izgubio čak devet.

S druge strane Alkaraz je u velikom naletu, ima samo 20 godina i iza sebe već Grend slem trofej, i prvo mjesto na ATP listi što mu daje epitet jednog od najtalentovanijih tenisera u istoriji, a mnogi stručnjaci u njemu vide novog rekordera svjetskog tenisa i vjeruju da bi on mogao ugroziti Đokovićeve rekorde brže nego se i mislilo prije nego su trojica veličanstveni Rodžer Federer, Nadal i Đoković počeli svoje karijere da privode kraju.

Ono što Đokoviću ne ide na ruku ove godine je činjenica da oba puta kada je osvajao Rolan Garos bio prvi nosilac i ajbolje rangirani na ATP listi.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve