Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković o Melburnu: To je nemoguće zaboraviti, tako nešto nikada nisam doživio u karijeri

''Imao sam mnogo situacija na terenu i van njega koje su, onako, traumatične od ovih odvratnih ratova u odrastanju pa nadalje. Sve to ostavi ožiljak. Ove godine sam doživio što nikada nisam doživio u svojoj karijeri, u svom životu. Sigurno da je mentalno i emotivno ostavilo nekog traga''

Uoči povratka na teren Novak Đoković je priznao da nije zaboravio dešavanja u Melburnu sa početka godine, kao da i takve ostvari ostavljaju ožiljke.

Srpski teniser deportovan je iz Australije jer nije bio vakcinisan, nakon dva suđenja i desetak dana zarobljeništva.

“Pa, ne može da se zaboravi. To je prosto nemoguće, ali može da se prihvati i da se nastavi dalje, da se već desilo i da je to nešto ne treba više čovjeka da brine ili da ga sputava što doživljava u trenutku ili što će da se desi u budućnosti. Imao sam mnogo situacija na terenu i van njega koje su, onako, traumatične od ovih odvratnih ratova u odrastanju pa nadalje. Sve to ostavi ožiljak. Ove godine sam doživio što nikada nisam doživio u svojoj karijeri, u svom životu. Sigurno da je mentalno i emotivno ostavilo nekog traga. Koliko je to veliko, koliko će to da me prati, ne znam. To je nešto što ne mogu da predviđam i ne mogu da trošim energiju, da razmišljam o tome koliko će to da me prati”, rekao je Đoković za “Sportklub” i dodao:

“Nekako sve to vidim iz dva dijela, gdje je tu moj posao – prvi je da se nekako oprostim sa tim, da se to dogodilo i da idemo dalje. Mada, kada sam na turniru me podsjećaju na te stvari i trudim se da ne razmišljam o tome. S druge strane, taj drugi dio posla je onaj koji se tiče profesionalnih turnira kada krenu ti zvanični mečevi. Tu je taj momenat kada izlaze te neke stvari na površinu. Trudiću se da to koristim kao gorivo, neku konstruktivnu igru, da igram svoj najbolji tenis, motivacije uvijek ima.”

U 2022. godini odigrao je samo tri meča i to je u ovom trenutku problem za njeha.

“Treba biti realan, iako od sebe imam očekivanja uvijek, s druge strane se trudim da nemam prevelika očekivanja za ovu nedjelju, jer fali mi mečeva. Nisam igrao mečeva. Šljaka je specifična podloga, nadam se da mi neće biti puno vremena da uđem u ritam”, zaključio je Đoković.

Na premijeri u Monte Karlu igraće sjutra protiv Alehandra Davidoviča Fokine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve