Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković: Negativno na mene utiče činjenica da ću izgubiti 4000 poena, bez prilike da ih branim

Zbog odluke čelnika turnira u Londonu da ne dozvoli nastup igračima i igračicama iz Rusije i Bjelorusije, ATP i WTA odlučio je da obriše poene sa ovog turnira

Novak Đoković bio je nezadovoljan zbog činjenice da će izgubiti 2000 poena osvojenih prošle godine na Vimbldonu, čak i ako odbrani titulu u Londonu.

Zbog odluke čelnika turnira u Londonu da ne dozvoli nastup igračima i igračicama iz Rusije i Bjelorusije, ATP i WTA odlučio je da obriše poene sa ovog turnira.

Đoković će zbog toga, ukoliko se stvari ne promijene u narednih mjesec, da padne na treće mjesto ATP liste.

“Na ličnom nivou, naravno, izgubiću 4.000 bodova ove godine bez prilike da ih branim – Australijan open i Vimbldon. Individualno, negativno to utiče na mene. Razgovarao sam u posljednjih nekoliko dana sa menadžmentom i predsjednikom ATP-ja, kao i nekim članovima Savjeta igrača… Kolektivno, drago mi je što su se igrači ujedinili sa ATP-jem i pokazali Grend slemu da kada se desi greška – a jeste se desila sa strane Vimbldona – moramo da pokažemo da će biti posljedica. Podržavam igrače i jedinstvo igrača, oduvijek sam to radio i oduvijek ću raditi“, rekao je Đoković i dodao:

“Da li postoji bolje rješenje od pukog oduzimanja poena i nedozvoljavanja igračima da odbrane ili da zarade bodove… Svi su pogođeni. Za mene i za druge koji su odigrali dobro prošle godine na Vimbldonu, mi ne možemo da branimo te poene, a neki neće imati priliku da zarade nove. Jedinstvena je i čudna situacija”.

Đoković je sinoć u odbranu titule na Rolan Garosu krenuo pobjedom u tri seta nad Nošiokom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve