Manu Đinobili je govorio za ESPN o tome šta mu nedostaje posle godinu dana koliko je već proveo u penziji. Bivši igrač San Antonija je poručio da mu mnogo stvari koje su u vezi sa košarkom fale u životu, ali da je jedva čekao da se liši putovanja i bolova.

Đinobili, Foto: FIBA

Godinu dana poslije odlaska u penziju Manu Đinobili je ponovo bio pod svetlima velike pozornice, ali ovoga puta samo kao navijač argentinske reprezentacije. Bio je oduševljen zbog velikih trijumfa “gaučosa” na Svjetskom kupu u Kini protiv Srbije i Francuske, a posle turnira je u Kini imao i humanitarni meč sa bivšim saigračem i od skora takođe penzionerom Tonijem Parkerom.

“Ono što mi najviše nedostaje je svlačionica, večere posle utakmica, priprema, osjećaj da izlaziš na teren kao dio tima. Ono što mi ne nedostaje su putovanja, kasne utakmice, utakmice dan za danom, to što nekad ne možeš da spavaš kako treba, zatim kada si umoran, kada si u bolovima… Taj dio mi uopšte ne fali”, kazao je Manu Đinobili.

Argentinac smatra i da bi se on lako sa svojom igrom uklopio u današnje NBA klubove.

“Moja igra može lako da se adaptira na današnje uslove. Lako ih igrao u ovom ritmu, brži ritam i brzi šutevi, dosta trojki što nije bilo dozvoljeno prije 15 godina. Mislim da bih mogao da igram isto”, kaže Manu koji poručuje i da Sparsi neće biti u samom vrhu NBA lige narednih godina ali da ih ne treba potcijeniti.

“Sparsi mogu da imaju bilo koji tim i mogu da budu u vrhu. Međutim ne mislim da su favoriti. Mislim da nijesu među šest najboljih u ligi, možda među osam. Međutim znaš da će igrati dobro i da imaju dobrog trenera. Imamo Dižontea Mareja koji se vraća poslije povrede, Derik Vajt je napredovao, Demar Derozan je dobar igrač, tu je i Lamarkus Oldridž, a takvog igrača nemaju mnogi. Mislim da je tim sjajan. Uvijek će San Antonio biti u vrhu, ne bih se iznenadio da i dalje budu u vrhu”, kaže Argentinac.

Komentari

avatar