Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Dinamo i Zvezda, Evropa ili ništa

Pari Sen Žermen, Real Madrid, Bajern, Totenhem, Mančester siti i Juventus već su u nokaut fazi i večeras mogu da odmaraju, Atletiko je blizu plasmana (potrebna mu pobjeda u Madridu nad Lokomotivom), pa će tako najzanimljivija dešavanja početi od 18.55h u grupi C

Za razliku od sinoćnjih mečeva tokom kojih se mnogo toga rješavalo oko prolaska u osminu finala Lige šampiona, posljednjih osam utakmica grupne faze neće biti toliko dramatični.

Pari Sen Žermen, Real Madrid, Bajern, Totenhem, Mančester siti i Juventus već su u nokaut fazi i večeras mogu da odmaraju, Atletiko je blizu plasmana (potrebna mu pobjeda u Madridu nad Lokomotivom), pa će tako najzanimljivija dešavanja početi od 18.55h u grupi C.

Osim “građana koji su mirni, svi ostali večeras će imati svoje računice oko nastavka takmčičenja u Ligi šampiona.

U najboljoj poziciji je Šahtjor, koji dočekuje Atalantu i pobjedom bi završio među 16 najboljih ekipa Evrope. Remi ili poraz “rudara čekaće Dinamo, koji bi u tom slučaju pobjedom nad Sitjem u Zagrebu napravio ogroman uspjeh i obezbijedio proljeće u Ligi šampiona. Naravno, svoju šansu ima i Atalanta i to ne baš nerealnu. Pobjedom u Harkovu, uz remi ili pobjedu šampiona Engleske na “Maksimiru, sjajni tim iz Bergama nastavio bi snove u eliti.

Koliko je večerašnji meč bitan za Dinamo najboje govore sljedeće riječi šefa stručnog štaba “modrih” Nenada Bjelice.

“Biće ovo moja utakmica karijere”.

Ipak…

“Iako je najveća, neće biti nikakve posebne pripreme – dočekaćemo Siti kao Varaždin prije nekoliko dana”, potencirao je Bjelica.

O mogućim kalkulacijama u grupi trener Dinama ne želi da razmišlja.

“Idemo na pobjedu, moramo da idemo na tri boda, bez ikakvih kalkulacija, pa što bude”, jasan je Bjelica.

Još jedan tim iz regiona biće večeras u centru pažnje Crvena zvezda nema šansi za osminu finala Lige šampiona, ali bi važnim bodom u Pireju protiv Olimpijakosa izborila proljeće u Ligi Evrope.

“Lijepo je osvojiti Ligu Evrope. Ako prođemo Olimpijakos, onda ćete vi novinari očekivati da je osvojim i treći put”, našalio se Zvezdin kapiten Marko Marin sa novinarima iz Srbije, koji su ga podsjetili da je sa Čelsijem i Seviljom već osvajao slabije Uefino takmčenje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve