Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, sa saradnicima, sastao se sa predstavnicima Dinama, predvođenih predsjednikom Mirkom Barišićem i predsjednicom Uprave Vlatkom Peras, a razgovaralo se o planovima izgradnje fudbalskog stadiona Maksimir.

Foto: GNK Dinamo

Zaključeno je da se taj prostor sagledava kao kompleksna cjelina kroz urbanistički konkurs koji će riješiti pitanje stadiona s pomoćnim terenima i atletskog stadiona te odgovarajuće infrastrukture, prenosi Hina.

U saopštenju se navodi da je dogovoreno da će Dinamo na svojoj Skupštini donijeti konačnu odluku sa jasnim smjernicama definisanim standardima FIFA i UEFA za izgradnju novog stadiona na mjestu današnjeg.

Definisano je, takođe, da bi se projekt novog stadiona gradio u partnerskom odnosu Grada i Dinama.

“Nakon odluke Skupštine Dinama može se krenuti u dalje korake vezano za realizaciju ovoga istorijskog projekta veoma važnoga za Dinamo – ikonu zagrebačkog sporta, važnog za grad Zagreb, njegovu sportsku memoriju, za sve Zagrepčane i ljubitelje sporta”, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Dinamov predsjednik Barišić je u septembru kazao da klub već ima simulacije kako bi to moglo izgledati i prema njima će napraviti konkurs za arhitektonsko rješenje.

Stadion bi se gradio u Maksimiru na mjestu sadašnjeg, atletski stadion bio bi na Sveticama, a podzemna garaža na Borongaju, kazao je tada Barišić.

Komentari

avatar