Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Di Vajo pokrenuo inicijativu da se Siniši Mihajloviću dodijeli nagrada “Zlatna klupa”

"Inače, Di Vajo je naglasio „da nagrada ne bi bila utjeha Siniši zbog zdravstvenih problema u kojima se nalazi – trenutno odrađuje treću fazu hemoterapije u borbi protiv leukemije – već da je to zaslužio od kad je preuzeo Bolonju i spasao je ispadanja, kao i zbog svega što radi i čini i ove sezone"

Renco Ulivijeri, predsjednik Udruženja trenera Italije, podržao je inicijativu Marka di Vaja da se priznanje „Zlatna klupa”, za najboljeg trenera sezone, dodijeli Siniši Mihajloviću.

Foto: Bologna FC

Di Vajo, bivši reprezentativac Italije, sada sportski direktor Bolonje, predložio je to u intervjuu za Gazeta delo sport.

“Pročitao sam Markove riječi, to je zaista dobra i prihvaljiva ideja, nagrada bi bila adekvatna čudu spasenja i opstanku Bolonje u Seriji A prošle sezone”, rekao je Ulivijeri.

A ko je najbolji trener glasovima odlučuju kolege iz udruženja.

“Siniša je veoma kompentetan, stručan i dobar trener, posjeduje sve osobine koje treba da ima trener. NJegova fudbalska filozofija, postavka igre, mi je veoma bliska, Bolonja igra napadački, agresivan fudbal lijep za gledanje, a u današnjem fudbalu zna se da je napad najbolja odbrana. Bolonja, jednostavno, igra bez straha, a takav je i njihov trener! Moram da kažem i da sam vezan za njega kao čovjeka, ličnost, posebno u ovo vrijeme kad se suočava sa bolešću. Zaista je istinski borac”!

Nagrada Zlatna klupa biće dodijeljena u decembru, ali se još uvijek ne zna tačan termin.

Inače, Di Vajo je naglasio „da nagrada ne bi bila utjeha Siniši zbog zdravstvenih problema u kojima se nalazi – trenutno odrađuje treću fazu hemoterapije u borbi protiv leukemije – već da je to zaslužio od kad je preuzeo Bolonju i spasao je ispadanja, kao i zbog svega što radi i čini i ove sezone.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve