Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Detalji o Šumaherovom zdravlju: Mogao bi da otvara oči, okreće glavu, pomjera palčeve…

U dom sedmostrukog šampiona Formule 1 može da uđe samo uži krug prijatelja kojima nije dopušteno da govore o Mihaelovom zdravlju

Poznata italijanska neurološkinja i direktorka milanskog instituta za neurologiju Matilde Leonardi otkrila je nove detalje oko liječenja slavnog Njemca Mihaela Šumahera i moguće naznake njegovog zdravstvenog stanja.

Foto: News.com.au

Šumaher je pri padu na skijalištu u francuskom Meribelu ozbiljno povrijedio glavu te je nakon niza operacija neko vrijeme bio u induktivnoj komi.

Nakon nekoliko mjeseci provedenih po bolnicama liječenje je nastavio na svom imanju u blizini Ženevskog jezera. O njegovom oporavku brine supruga Korina, a njegovo zdravstveno stanje i dalje se drži u strogoj tajnosti.

U septembru su mediji prenijeli vijest kako je Šumi prevezen u parišku bolnicu zbog ”posebnog tretmana”’. Bio je smješten na odeljenju za kardiohirurgiju, a o njegovom liječenju brinuo se Filip Menaše pisao je “Le Parizijen”.

“U javnosti postoji zbrka između vegetativnog stanja i stanja minimalne svijesti. Pacijenti u Šumaherovom stanju otvaraju oči, mogu da okrenu glavi kad ih pozovete, mogu da pomjeraju palčeve kao odgovor na pitanje i na kraju razgovora mogu da zaplaču. Ne postoje objavljeni naučni podaci koji dokazuju postojanje i efikasnost ovog tretmana. Nema traga ovog protokola, niti sličnog eksperimenta na pacijentima u stanju minimalne svijesti”, kaže Matilde Leonardi.

Zdravstveno stanje Mihaela Šumahera već je godinama obavijeno velom tajni. Porodica se trudi da nikakve informacije ne procure u javnost. U dom sedmostrukog šampiona Formule 1 može da uđe samo uži krug prijatelja kojima nije dopušteno da govore o Mihaelovom zdravlju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve