Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Despotović: Dobra atmosfera gura tim naprijed

Naše reprezentativke na EP debitovaće četvrtog decembra protiv šampiona Francuske. Možda će to biti i najveći izazov u grupi A

Nakon dva treninga sa novim selektorom Kim Rasmusenom, zvanično su počele pripreme “lavica” za Evropsko prvenstvo. Atmosferaje onakva kakva i treba da krasi nacionalni tim, o čemu je pričala Jelena Despotović, kojaje stigla na okupljanje iz mađarskog Debrecina.

Despotović, Foto: Pobjeda.me

“Mislim da smo svi umorni od svega i od priča da nijesmo spremni, da Evropsko prvenstvo neće biti kvalitetno… Činjenica je da će se sva ova situacija osjetiti na igru, jer mnoge od nas nijesu puno trenirale, karantin je dugo trajao, a i falile su utakmice. Ali za svakog igrača reprezentacija je nešto posebno, kao što je i motiv poseban. Nijesmo se baš dugo vidjeli, a nama koje dolazimo sa strane je poseban osjećaj biti ponovo kod kuće i sa timom”, kazala je Despotović.

Zbog svih okolnosti, “lavice” će EP dočekati bez opterećenja.

“Iako možda idemo bez pritiska, želimo da pružimo maksimum. Došao je novi trener malo čudno, na brzinu se sve izdešavalo i nijesmo imali vremena da sjednemo i popričamo. Ali imaćemo nekoliko dana da se spremimo, pa ćemo da vidimo sve”.

Naše reprezentativke na EP debitovaće četvrtog decembra protiv šampiona Francuske. Možda će to biti i najveći izazov u grupi A.

“Neće biti lakih utakmica. Manje više svi si tu negdje osvajali trofeje, medalje ili su u krugu top pet, šest najboljih. Teško je pričati kako ćemo izgledati na terenu ili o rezultatu, ali daćemo sve od sebe. Poznajemo sve rivale, mi se poznajemo, a Francuska je sigurno jedan od favorita i juriće medalju. Možda je naša šansa negdje i to što nemamo pritisak”.

Jelena je napravila dugu pauzu zbog problema sa ramenom, sada je to prošlost i nada se da će na terenu uspjeti da pomogne svom timu.

“Najbitnije je da sam se vratila nakon povrede. Rame me ne boli, a kad a počne utakmica neću razmišljati da li mogu ili ne mogu. Sad ne bih znala da kažem na kom sam nivou, jer trening i utakmica su različite stvari. Ali imamo i bekova, nije sve na meni, tu su Matea, Itana…”

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve