Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Dešan: Pobjegla nam je pobjeda; Varan: Naše glave su uzdignute

''Uložili smo mnogo energije i srčanosti da bismo se vratili u ovu utakmicu, a kad smo se vratili sa ivice ambisa, opet nam je pobjegla pobjeda''

Selektor Francuske Didije Dešan bio je razočaran nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva. Bolja od “trikolora” bila je selekcija Argentine nakon boljeg izvođenja penala.

“Uložili smo mnogo energije i srčanosti da bismo se vratili u ovu utakmicu, a kad smo se vratili sa ivice ambisa, opet nam je pobjegla pobjeda. Zato nam je još teže da sve prihvatimo, ali moramo”, izjavio je Dešan.

Francuzi su gubili 2:0, izjednačili u posljednjih 10 minuta, zatim se ponovo vraćali u produžetku za 3:3, da bi na kraju poraženi poslije izvođenja penala – 4:2.

“Razočarani smo, ali dali smo sve od sebe. Morali smo da se suočimo sa mnogim preprekama, ali nikada nismo odustali. Sat vremena nismo bili u utakmici. Na kraju smo i mi mogli da pobijedimo. Vrlo sam ponosan na ovu ekipu i na to što sam Francuz. Naše su glave uzdignute. Vratili smo se kad se to činilo nemogućim”, rekao je Rafael Varan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve