Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Derbi uvijek inspiriše: Sutjeska je šampion, ali Budućnost želi ponovo da je pobijedi

Podgoričani i Nikšićani su ove sezone vodili pet duela – izabranici Aleksandra Nedovića slavili su oba puta u Kupu, u ligi je dva puta bilo neriješeno, a jednom su bolji bili momci Milije Savovića

Sutjeska je šampion, a Budućnost će kako god biti druga na kraju sezone – međusobni sudar (19.00) ne može da promijeni mnogo toga, ali derbi je derbi, posebna utakmica, meč koji se uvijek igra za prestiž i pobjedu.

Podgoričani i Nikšićani su ove sezone vodili pet duela – izabranici Aleksandra Nedovića slavili su oba puta u Kupu, u ligi je dva puta bilo neriješeno, a jednom su bolji bili momci Milije Savovića.

Posljednji susret ove sezone lišen je takmičarskog naboja, ali domaćin pod Goricom želi da obraduje navijače.

Najveći rival, ekipa koja je preuzela tron, motiviše ,,plave“…

– Čestitam Sutjesci titulu, napravili su ozbiljnu prednost i zaslužili trofej. Ne možemo da ih stignemo, ali možemo ponovo da ih pobijedimo. U derbiju je to uvijek cilj – rekao je Vasilije Terzić, koji nastavlja:

– Odigrali smo dvije odlične utakmice u Kupu. Dva puta smo slavili protiv Sutjeske i eliminisali ih iz trke za duplu krunu. Vjerujem da ćemo ponoviti takve partije i upisati novi pozitivan epilog u međusobnim susretima. Bitno nam je i da zadržimo dobar ritam i raspoloženje pred finale Kupa sa Dečićem. Za nas je to ključ sezone i kroz preostale ligaške duele spremićemo se najbolje što možemo – ističe kapiten podgoričkog tima.

Budućnost ima mogućnost da razigrava mlade snage, čak i one sa manjom minutažom.

Ipak, derbi nije utakmica za eksperimente. Šansu će dobiti najbolji, mada nijesu svi na broju.

Posljednjih dana nijesu trenirali Igor Ivanović i Miloš Raičković. Odustvo važnog dvojca predstavlja ogroman hendikep za ,,plave“.

– Malo smo opterećeni kartonima i povredama, ali siguran sam da će momci koji istrče na teren dati sve od sebe – kazao je Terzić.

Sutjeska dolazi u Podgoricu da se izigra protiv Budućnosti.

Nikšićani već prave planove za novu sezonu koju će otvoriti kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali derbi sam po sebi inspiriše.

– Preuzeli smo krunu od njih, rasterećeni smo, a i oni će biti. I u prošlom kolu smo bili iscijeđeni, bilo je to očigledno, ali kad se igra protiv Budućnosti uvijek Sutjeska mora da bude motivisana. To pogotovo očekujem od mlađih igrača, a vidjećemo ko će biti raspoložen da zaigra. U posljednja dva susreta će pogotovo neiskusniji dobijati šansu da brane boje našeg kluba, a onda slijede pripreme za evropske mečeve i kalkulacije, planiranje, ekipe za novu sezonu – kazao je uoči današnjeg derbija strateg Nikšićana Milija Savović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve