Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Derbi protiv Montane uvertira za F4

U preostalim mečevima dobiće se odgovor ko će sa kojeg mjesta dočekati završni turnir, a izvjesno je da će Podgoričanke biti drugoplasirane, pa će za rivala imati Celje ili Montanu

Košarkašice Budućnost Bemaxa prve su koje su i teoretski osigurale plasman na fajnal for WABA lige, a nakon sinoćnjeg duela Orlovi Beroe, poznata su i ostala tri učesnika.

Baš kao što se i očekivalo, na završnom turniru igraće šampion i vicešampion Bugarske (Beroe i Montana), te prvak Slovenije, ekipa Celja. U preostalim mečevima dobiće se odgovor ko će sa kojeg mjesta dočekati završni turnir, a izvjesno je da će Podgoričanke biti drugoplasirane, pa će za rivala imati Celje ili Montanu.

A, baš protiv Montane ,,plave” igraju sjutra u ,,Bemax areni” što predstavlja derbi 12. kola regionalnog takmičenja. Upravo od Montane Podgoričanke su doživjele prvi od dva ovosezonska poraza.

– Nakon pauze u ligi zbog reprezentativnih obaveza vraćamo se gdje smo stale i to u možda najvažnijem momentu. Imamo još dva meča na svom terenu koja će nam poslužiti kao uvertira za fajnal for, za koji smo se već izborile – kazala je Dragana Zivković, prvotimka Podgoričanki.

Dueli ova dva tima često su donosila izuzetno dobru košarku,ali je Budućnost Bemax u ulozi domaćina maksimalna. Sada ,,plave” imaju priliku da pobjedom u polufinalu ,,izaberu” Celje, a ne bugarskog vicešampiona.

– Iskrena da budem, ne razmišljamo o tim kalkulacijama, idemo od utakmice do utakmice. Svjesne smo da će biti teško, iako je Montana izgubila neke možda neočekivane utakmice, kao recimo od Celja i Orlova. Nakon obaveza u reprezentaciji odmah smo stavili fokus na Montanu i maksimalno se spremamo za ovaj duel – dodala je Živković.

Montana, koja ima nekoliko bugarskih reprezentativki, ima i kapitenku Crne Gore Snežanu Aleksić, a u redovima bugarskog vicešampiona su i Amerikanka Vilijams, te sjajna Brazilka Ramona.

– Montana ima dobru, kvalitetnu ekipu, tako da znamo dobro da nas čeka težak posao. U prvoj utakmici sa njima imali smo određene padove i periode kada smo greškama omogućili rivalu da napravi razliku. Sada to ne smijemo dozvoliti. Nastojaćemo da agresivnom odbranom prije svega uvedemo Montanu u naš ritam i dođemo do pobjede – naglasila je Živković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve