Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Derbi na Trešnjici, Zeta napada Sutjesku

Tim Miljana Radovića u posljednje vrijeme nema željeni ritam. Iz meča u meč pripisuje po bod, a time se ne zadovoljava. Reklo bi se, nije igra fudbalera Sutjeske u krizi, koliko im fali dobar rezultat, pobjeda kojom bi se vinuli na mjesto koje im garantuje izlazak na međunarodnu scenu.

Šanse da izbori Evropu preko prvenstva, Zeta je svela na minimum, ali ima Kup, gdje će u srijedu pod Goricom braniti 2:1 iz prvog meča polufinala protiv Budućnosti.

Za Golubovčane je to vrhunac sezone, ali i u današnjem meču sa Sutjeskom na Trešnjici planiraju da osvoje bodove.

– Utakmice Zete i Sutjeske uvijek su bile derbi. Ovo je trenutak kada oba tima jure bodove, tako da meč ima izuzetan značaj. Cijenim ekipu iz Nikšića, sastavljeni su od dosta iskusnih igrača, koji su već godinama u timovima koji su u vrhu našeg fudbala. Sa druge strane, Zeta je mlada ekipa koja ima par starijih fudbalere, ali sigurno da u svakoj utakmici imamo nevjerovatnu želju i motiv – rekao je golman Zoran Aković, koji nastavlja:

– U timu vlada zaista odlična atmosfera, a nakon poraza od Dečica, gdje smo primili tri gola, što nas baš ne karakteriše, želimo da napravimo reakciju. Znamo da Sutjeska nije za vađenje, to je tim koji se borio za titulu, ali sigurno da ćemo pokušati da pozitivnim rezultatom pokažemo da smo kadri da se borimo na oba fronta – ističe iskusni čuvar mreže.

Tim Miljana Radovića u posljednje vrijeme nema željeni ritam. Iz meča u meč pripisuje po bod, a time se ne zadovoljava. Reklo bi se, nije igra fudbalera Sutjeske u krizi, koliko im fali dobar rezultat, pobjeda kojom bi se vinuli na mjesto koje im garantuje izlazak na međunarodnu scenu.

Sudijske nepravde, povrede, virus…sve je uticalo da strateg nikšićkog prvoligaša otkako je stigao kraj Bistrice ni u jednom meču nije mogao računati na najjači sastav, pa ipak ne žali se. Naprotiv, optimista je u finišu šampionata.

– Preostalo je pet mečeva do kraja i suvišno je podsjećati koliko nam je svaki pojedinačno bitan. Zeta je odlična ekipa, igraju dobar i borben fudbal. Namučili su nas u posljednjem okršaju, a slavili smo 4:3. Najvažnije je da nastavimo seriju dobrih igara, pa će uslijediti i pobjede. Tačno je da u posljednje vrijeme imamo problem sa realizacijom, ali ako se pogleda statistika nije teško primijetiti da smo, ipak, postigli dosta golova. Dakle, proći će i ovo. Sada je najbitnije da se bodovno pojačavamo iz utakmice u utakmicu. Vjerujem da ćemo i protiv Zete odigrati na visokom nivou, da će momci biti motivisani. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu odgovoriti mojim zahtjevima, a to je važno pogotovo kad se pominje odsustvo iskusnijih, bez obzira da li su roviti ili kažnjeni – riječi su šefa stručnog štaba Sutjeske Miljana Radovića.

Meč na Trešnjici igra se od 18 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve