Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Dela Vale: Pobjeda nad Igokeom rasteretila ekipu

Košarkaši Budućnosti su upisali važnu pobjedu u Laktašima (87:82), u teškom meču protiv Igokee, koja je ove sezone na svom terenu, između ostalih, porazila Crvenu zvezdu i Partizan

Bilo je važno krenuti dobro nakon reprezentativne pauze, tokom koje nije bilo moguće raditi na pravi način, zbog odsustva devet igrača i trenera.

Košarkaši Budućnosti su upisali važnu pobjedu u Laktašima (87:82), u teškom meču protiv Igokee, koja je ove sezone na svom terenu, između ostalih, porazila Crvenu zvezdu i Partizan.

I protiv ”plavih” je domaćin pokazao da do neđeljnog meča nije slučajno bio lider ABA lige.

Igokea je bila na pragu pobjede, nešto više od tri minuta prije kraja je povela 78:73. Ali Budućnost nije poklekla, iako je završnicu meča igrala bez dvojice Amerikanaca, Rida i Edžima, koji su zbog pet ličnih ranije završili meč.

U finišu, od 82:82, izabranici Dejana Milojevića su odigrali odbranu čvrsto, a pogodili su i važne šuteve, i tako stigli do 13. trijumfa u sezoni.

– Igokea je odlična ekipa, koja ove sezone postiže odlične rezultate. Međutim, nama je bila potrebna ta pobjeda kako ne bismo sebi zakomplikovali situaciju i bili pod većim pritiskom u nastavku. Sa ovom pobjedom moći ćemo da igramo psihički rasterećenije, kaže za Arenu Italijan Amedeo dela Vale.

Italijanski bek šuter ističe da se ekipa osjećala dobro na terenu, iako je derbi u Laktašima došao nakon pauze.

– Treniramo naporno, radimo na tome da se dobro prilagodimo na novi sistem igre. Nakon pauze nije bilo lako, ali smo protiv Igokee sve vrijeme bili u igri. I kada je rival poveo šest razlike, nijesmo gubili glavu, nijesmo paničili. Pravili smo dobre odluke u igri i prije svega smo bili odlični u odbrani u ključnim momentima, dodaje Dela Vale.

Pobjeda protiv direktnog konkurenta u borbi za plej-of ima dvostruki značaj, posebno što je ostvarena u gostima.

– Vodi se velika borba za prva četiri mjesta, pet-šest timova je u igri. Zato pobjeda poput ove sa Igokeom znači još više.

Dela Vale je imao dobru rolu u Laktašima, posebno u posljednjoj četvrtini, kada je prvo pogodio trojku za vođstvo od 82:79, a onda i tri posljednja slobodna bacanja, kojima je stavljena tačka na pobjedu protiv Igokee.

– Protiv Virtusa nijesam se upisao u strijelce, i nije bilo lako igrati meč nakon takve utakmice. Međutim, zasluga trenera je što je vjerovao u mene, čak i nakon što sam počeo sa tri-četiri greške. Govorio mi je da ne brinem, da nastavim da šutiram. Naravno, kad vam trener to govori u tako teškom meču, onda je to znak velikog povjerenja, zaključio je Dela Vale.

Bilo bi apsurdno da Virtus ne pobijedi Cedevita Olimpiju

Podgoričani su iz Laktaša otputovali za Beograd, odakle će za Francusku, gdje ih u srijedu veče (20.45 sati) očekuje meč 5. kola grupe G Top 16 faze Evrokupa. Dva kola prije kraja, Budućnost ima dvije pobjede manje od drugoplasirane Cedevita Olimpije.

Da bi se ”plavi” plasirali u četvrtfinale ovog takmičenja, potrebno je da savladaju Burg u gostima i Cedevita Olimpiju kod kuće sa barem četiri razlike, ali i da Cedevita Olimpija večeras kod kuće ne savlada Virtus, koji je već izborio prolaz sa sve četiri pobjede.

“Mi moramo da mislimo na našu utakmicu sa Burgom. Ne možemo da utičemo na ono što drugi rade. Jasno je, međutim, da se nadamo da će Virtus pobijediti u Ljubljani. Bilo bi apsurdno da bude drugačije. Ponavljam, moramo da se skoncentrišemo na našu utakmicu, pa ćemo na kraju dva meča svoditi račune”, rekao je Amadeo dela Vale.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve