Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Deko: Ćavija nijesu dovoljno cijenili, ali Inijestu jesu

Bivši reprezentativac Portugala je 2013. godine završio karijeru usljed brojnih povreda. U karijeri je, između ostalih, branio boje Benfike, Porta, Čelsija i Fluminensea

Bivši fudbaler Barselone Deko izjavio je da katalonski klub nije dovoljno cijenio legendarnog Ćavija Ernandeza, te da je potpuno drugačija situacija bila sa Andresom Inijestom.

Ćavi i Inijesta, Foto: Cdm.me

Portugalac je imao priliku da bude dio te sjajne generacije pod vođstvom Pepa Gvardiole.

“Po mom mišljenju, Ćavija u Barsi nikada nisu dovoljno cijenili. U početku mu nisu poklanjali dovoljno poštovanja, ali je nakon trofeja u klubu i reprezentaciji dobio dovoljno samopouzdanja da zaigra još bolje. On je eksplodirao 2008. godine i onda je bio najbolji vezni fudbaler svijeta u narednih šest godina – to je moj stav. Sa Inijestom je situacija bila drugačija – on je oduvijek bio važan igrač u očima kluba. On i Ćavi su personifikovali Barsin stil igre. Nakon njihovog odlaska ekipa je počela da igra direktnije, da koristi tranziciju da napadne gol. Ipak, jedna stvar je u Barseloni ostala ista – uvijek se traže igrači koji imaju fantastičnu kontrolu lopte“, rekao je Deko.

Bivši reprezentativac Portugala je 2013. godine završio karijeru usljed brojnih povreda. U karijeri je, između ostalih, branio boje Benfike, Porta, Čelsija i Fluminensea.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve