Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Dejan Stanković napustio Zvezdu, novi trener Miloš Milojević

Proslavljeni fudbaler odlazi poslije eliminacije u plej-ofu za Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife, dvije i po godine nakon što se vratio na ''Marakanu''

Dejan Stanković podnio je ostavku na mjesto trenera fudbalera Crvene zvezde.

Proslavljeni fudbaler odlazi poslije eliminacije u plej-ofu za Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife, dvije i po godine nakon što se vratio na “Marakanu”.

”Crvena zvezda je moja ogromna ljubav, neopisiva emocija. Sada poslije trećeg pokušaja da je uvedem u Ligu šampiona osjećam se potpuno prazno jer najvećoj ljubavi nijesam uspio da pružim ono što sam najviše želio. Ne mogu dalje. Dao sam sve od sebe. Sada treba neko drugi da pokuša. Meni su ove tri godine najljepši dio fudbalskog života. Nešto što me je dodatno izgradilo, učinilo boljim i kvalitetnijim”, rekao je Sanković za sajt Crvene zvezde.

Klub se zahvalio Stankoviću i poručio da su mu vrata Zvezde zauvijek otvorena.

Crvena zvezda će igrati u Ligi Evrope, u grupi sa Monakom, Ferencvarošem i Trabzonom.

Milojević novi trener

Nasljednik Dejana Stankovića na klupi Crvene zvezde biće Miloš Milojević, potvrđeno je Sport klubu.

Dogovoreni su svi detalji, najvjerovatnije, dvogodišnjeg ugovora i doskorašnji trener Malmea biće promovisan u šefa stručnog štaba Crvene zvezde.

Mladi Miloš Milojević na stadion „Rajko Mitić“ stiže na predlog Dejana Stankovića. Poslije odlaska iz Crvene zvezde, prošlog ljeta, ime Miloša Milojevića pominjalo se nekoliko puta u grupi najužih kandidata za Stankovićevog nasljednika.

Odličan utisak tokom 18 mjeseci saradnje sa šefom struke, izvanredne stručne ocjene i stav, smjestili su Knjaževčanina u vrh kandidata budućih trenera crveno-belih. Upravo je Stanković, i uoči ovog ljeta, uporno insistirao da Milojević ima snagu, harizmu, napokon i moć, za posao na vrućoj klupi šampiona Srbije.

Poslije odlaska iz Beograda, mladi srpski stručnjak brusio je karijeru u najvećim švedskim klubovima – Hamarbiju i Malmeu. Nakon završetka evropske odiseje i ispadanja od Žalgirisa, krajem jula, Milojević je završio posao u Švedskoj. Odmarao je četiri nedjelje, od sjutra će i zvanično na posao u staro i dobro poznato društvo…

Zanimljivo, Milojević je karijeru gradio daleko od Srbije, na Islandu i Švedskoj. Sa Mjalbijem je u rekordnom roku, za dvije godine, preskočio tri ranga, ali nije debitovao u elitnom rangu, upravo, zbog poziva Dejana Stankovića, decembra 2019…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve