Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Dečić vjeruje: Drita nije Real

Rezultat uoči revanša je aktivan, naoko dobar, s tim što gol u gostima više nema vrijednost kao ranije

Dečić je porazom počeo evropsku premijeru – Tuzani su izgubili od Drite u Prištini (2:1) u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Rezultat uoči revanša je aktivan, naoko dobar, s tim što gol u gostima više nema vrijednost kao ranije.

Izabranici Edisa Mulalića osjećaju šansu da 15. jula pod Goricom nastave istorijski uspjeh, ali za tako nešto moraće da odigraju bolje nego u Prištini prije dva dana.

– Respekt za Dritu, ali nije to Real. I te kako vjerujemo da u drugoj utakmici možemo do prolaza. Svi vjerujemo u takav epilog, rekao je za Arenu napadač Ilir Camaj.

Upravo je snažni golgeter donio brzo vođstvo Dečiću na stadionu ”Fadilj Vokri”.

Igrao se treći minut kada je Kristijan Vuljaj lijepo šutirao glavom sa desetak metara, a odbijenu loptu od stative Camaj je sproveo u mrežu.

Nijesu gosti dugo zadržali prednost – izjednačenje je stiglo već u 11. minutu preko Almira Ajzeraja koji je pogodio sa 12-13 metara.

Golu domaćina prethodila je sporna situacija – utisak je da portugalski sudija Vitor Fereira nije svirao očigledan penal za Tuzani.

– Srećan sam zbog gola, pogotovo što je prvi za Dečić na evropskoj sceni. Mogli smo da damo još jedan, ali nijesmo dobili jedanaesterac. Taj detalj nas je poremetio psihološki. Očekivali smo penal, a umjesto toga – rival nam je iz te situacije dao gol. Kako je vrijeme odmicalo počeli smo da padamo. Bilo je nesigurnosti, protivnik nas je nekoliko puta probio i opasno zaprijetio. To ne smijemo da dozvolimo pod Goricom, smatra Camaj.

Dečić je djelovao dobro u prvom poluvremenu, ali u nastavku je bio inferioran. Drita je u 78. preokrenula na 2:1 i posljednjih desetak minuta imala igrača više nakon direktnog isključenja Džonatana Drešaja zbog starta sa leđa.

– Bili smo organizovani u prvih 45 minuta, ali u drugom poluvremenu nijesmo odigrali onako kako možemo. Drita je pokazala kvalitet i kaznila nas. Imali smo i sreće u pojedinim trenucima. Ipak, vidjeli smo da možemo da se nosimo sa njima. Očekujem da u Podgorici pokažemo bolju partiju i ostvarimo konačnu pobjedu. Bila bi to velika stvar za sve nas, ističe dvadeset petogodišnji ofanzivac.

Trijumf od 1:0 nije dovoljan…

– Znamo da je od ovog ljeta gol u gostima izgubio svoju težinu, ali i pored toga smatram da možemo do željenog rezultata. Svaka naša pobjeda od jedan razlike vodi u penal rulet, a spremaćemo se i za tu soluciju. Naravno, potrudićemo se da do toga ne dođe, već da riješimo utakmicu za nešto više od 90 minuta revanša pod Goricom, naglašava Camaj.

Dečić u drugom duelu treba da bude opasniji prema naprijed, a sigurniji pozadi.

– Slažem se. Možemo i moramo bolje. Ovaj tim imaće šta da pokaže. Daćemo sve za prolaz, kaže Camaj.

Od prvog napadača očekuju se golovi. Jedan je potpisao u Prištini…

– Nadam se da ću biti strijelac i u revanšu. Sezona je dobro počela za mene, ali uopšte nije važno ko će dati gol. Mi smo tim. bitno je da Dečić izbori drugo kolo novog evropskog takmičenja, zaključio je Camaj, koji je prošle sezone postigao 10 golova u Telekom 1. CFL.

Vuljaj: Imamo snage za prolaz

Jednog od najboljih fudbalera Dečića Kristijana Vuljaja stativa je spriječila da postigne gol na stadionu ”Fadilj Vokri” u Prištini.

– Moramo da priznamo da je domaćin zasluženo pobijedio, ali shvatili smo da možemo da se nosimo sa Dritom. Sada smo ih bolje upoznali i bićemo spremniji za revanš. Biće teško, ali vjerujem da imamo snage za prolaz. Imamo nekoliko dana za podizanje forme i očekujem da se predstavimo u pozitivnom svjetlu pod Goricom, rekao je Vuljaj.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve