Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Dečić ubjedljiv, Rudar šokirao Barane

Odigrana dva meča 2. Kola Meridianbet Prve lige

Dečić i Rudar upisali su večeras pobjede na otvaranju 2.kola Meridianbet Prve lige.

Tuzani su lako savladali na svom terenu Iskru (3:0), dok je Rudar iako oslabljen neočekivano uspio da trijumfuje protiv Mornara – 1:0.

Dominacija Tuzana
Dečić je od starta dominirao i zasluženo stigao do trijumfa. Razlika u kvalitetu bila je primjetna, a pobjeda je mogla biti i ubjedljivija, jer su Danilovgrađani prikazali malo toga, a sve se uglavnom svodilo na pokušaje Boljevića sa distance. Bećiraj je bio u šansi u 17. Minutu, a opasnost je otklonio Mitrović, da bi deset minuta kasnije, nakon prečke Ivanovića, Bećiraj pogodio za 1:0. Imali su šanse Ivanovići Denković, a to Iskra nije kaznila u finišu prvog ijela preko Popovića i Vukčevića.

U nastavku Boljević je dva puta pokušao sa distance, a onda je Dečić sve završio. Prvo je Ivanović sjajno uposlio Denkovića za 2:0 u 57.minutu, da bi u 72. nakon asistencije Božovića, mladi Stanišić totalno ugasio Iskru.

Rudar iznenadio
Rudar je uspio da napravi iznenađenje. Mornar je u prvih 45 minuta dominirao, ali su se u nastavku zamijenile uloge, a gosti u 83.minutu nijesu iskoristili ni penal. Mornar je od starta napravio pritisak, dok je oslabljeni Rudar zbog problema sa korona virusom, teško dolazio do pozicije da napravi nešto ozbiljnije. Barani su u četvrtom minutu imali prvu šansu.

Nakon ubačene lopte iz kornera, Grbić je loše zahvatio loptu, ali je umjesto šuta, to ispala asistencija za Kajevića, koji je šutirao pored gola. Nedugo zatim Mornar je priprijetio preko Guzine, koji je nakon solo prodora sa dvadesetak metara pokušao,ali je bio neprecizan. Već u 22.minutu nakon akcije Grbića, Ćetkovića i Sekulovića, Smiljanić je bio u šansi, ali je lopta prohujala preko gola.

Rudar je bio bezopasan, dok su Barani imali u 37. minutu veliku šansu. Smiljanić je lansirao vrhunski Ćetkovića,koji je izašao ,,oči u oči” sa Markovićem, ali je čuvar mreže domaćina istrčavanjem uspio da sačuva mrežu.

Rudar je prvi put priprijetio u 58. minutu, kada je nakon akcije Golubovića, prvo izblokiran udarac Živkovića, a zatim i Gaševića. Mornar se tada dodatno otvorio – izašao je Sekulović, ušao Poček.

Ofanzivnija taktika Mornara ostavila je dosta prostora Rudaru. Domaći su imali kontru u 68. minutu, Živković je odigrao dupli pas sa Haradom, između dva štopera majstorski pogodio – 1:0. Nikolić je u 81.minutu imao dvije šanse, ali nije pogodio čak ni kada je ispred sebe imao samo praznu mrežu. Gosti su odmah zatim mogli da kazne Pljevljake – Živković srušio Počeka, Bešović je dosudio penal, ali je Muminović odbranio penal Guzini. Golman Rudara odbranio je u petom minutu sudijske nadoknade i zicer Škrijelju…

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve