Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Debitant i najmlađi pobjednik: Cicipas najavio blistavu karijeru

Kolike ambicije ima govori i činjenica da je nakon meča izjavio da je naredni cilj osvajanje Gren Slema

Grčki teniser Stefanos Cicipas sinoć je osvojio Završni Masters u Londonu pobjedom nad Austrijancem Dominikom Timom.

Foto: Standard.co.uk

U sjajnom finalu u O2 areni Cicipas je slavio nakon tri odigrana seta i velike drame, a ujedno je posta i najmlađi osvajač ATP finala još od 2001. godine i Lejtona Hjuita i to u debitantskom nastupu

Mladi Grk osvajanjem je najavio da se na njega u budućnosti može računati u najozbiljnijem smislu, te da izrasta u velikog šampiona, nasljednika “velike četvorke”.

Cicipas je u Londonu stigao do naznačajnijeg trofeja u karijeri, a ono što ej za njega najvažnije, pokazao ej da psihološki zan da se nosi sa iskusnijim protivnikom, čak i kada ima zaostatak.

Kolike ambicije ima govori i činjenica da je nakon meča izjavio da je naredni cilj osvajanje Gren Slema.

„Znate šta? Ne razmišljam o tome na isti način. Mislim da su svi Gren Slemovi sjajni i da svi imaju nešto posebno. Sigurno da je Vimbldon turnir koji ima tradiciju i većina igrača bi voljela da ga osvoji. Ali, za mene je svaki Gren Slem odličan. Osjećam da mi je igra vremenom sve bolja i vjerujem da sam vrlo blizu toga da budem proglašen Gren Slem šampionom. Znam da su ovo značajne riječi, ali osjećam da tu pripadam. Količina truda i rada koji svakodnevno ulažem zaslužuje da ima takav rezultat“, rekao je Cicipas.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve