Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Debeli zaostatak Budućnosti: Titula već u septembru došla u pitanje

Zaostatak za vodećom Sutjeskom sada je 10 bodova nakon što su ''plavi'' izgubili derbi kraj Bistrice – 1:0, u 7. kolu Telekom 1. CFL

Dugi rukavi još nijesu počeli da se nose, a Budućnost je ozbiljno dovela u pitanje odbranu titule.

Zaostatak za vodećom Sutjeskom sada je 10 bodova nakon što su ”plavi” izgubili derbi kraj Bistrice – 1:0, u 7. kolu Telekom 1. CFL.

Nije išlo u Evropi, ne ide ni na domaćoj sceni sa novim trenerom – Aleksandar Nedović nije najbolje započeo misiju na klupi Podgoričana, koji su šesti na tabeli, daleko iza Nikšićana, iza Iskre, Mornara, Petrovca i Dečića.

Ne pamti se tako loš početak Budućnosti koja je sakupila svega devet bodova od mogućih 21.

– Teška situacija. Nikada nije prijatno kada se izgubi, a pogotovo kada se izgubi derbi. Nijesmo igrali loše, daleko od toga. Bili smo bolji, imali šanse, ali od toga je slaba vajda kada je rezultat prevagnuo u korist velikog rivala. Sutjeska je stekla dvocifrenu prednost, ali nećemo se predati. Ima mnogo do kraja, puno je bodova u opticaju, ostala su još tri derbija i vjerujem da možemo da stignemo lidera. Pokušaćemo do kraja polusezone da smanjimo zaostatak, a na proljeće da napravimo preokret na vrhu tabele – rekao je kapiten Vasilije Terzić.

Dosta kontroverzi nakon utakmice u Nikšiću.

Početkom drugog poluvremena arbitar Mileta Šćepanović nije dosudio čist penal za Budućnost kada je Vladan Bubanja srušio Igora Ivanovića.

U finišu meča jedanaesterac je dodijelio Nikšićanima koji su preko Marka Vučića stigli do trijumfa.

”Plavi” su ostali bez Velimira Vlahovića koji je dobio crveni karton nakon što je za dres povukao Darka Nikača.

– Sve bi bilo drugačije da smo dobili penal kod 0:0. Neću da komentarišem suđenje, ali činjenica je da je taj detalj uticao na epilog. Možemo da žalimo i za tim trenutkom, ali i za propuštenim prilikama. Mi nijesmo iskoristili nijednu, a Sutjeska jeste najstrožu kaznu. Čestitam rivalu na fer igri i korektnom ponašanju. Nama ostaje da što prije nađemo ritam koji se od nas očekuje. Borićemo se do kraja. Budućnost nikada ne odustaje – ističe vezista crnogorskog prvaka.

Podgoričani su ljetos doživjeli epsku blamažu na ino sceni, gdje su izgubili četiri puta zaredom – dva puta od Helsinkija iz Finske i dva puta od Toršavna sa Farskih Ostrva, ukupnom gol razlikom 13:1.

Ceh je platio šef stručnog štaba Mladen Milinković, a umjesto njega angažovan je nekadašnji fudbaler Budućnosti – Aleksandar Nedović. Očekivanog pomaka nema ni sa novim šefom stručnog štaba.

U kakvoj su formi ”plavi”, uostalom, najbolje govori učinak od početka takmičarske godine – samo dvije pobjede poslije 11 mečeva.

– Neuspjeh u Evropi ostavio je posljedice. U međuvremenu nas je napustio jedan broj igrača, došao je novi trener i treba vremena da se kockice slože. Pokušavamo da se vratimo na nivo od prošle sezone kada smo dominirali na domaćoj sceni. Ovo je klub koji priznaje samo pobjede i dopadljive igre. Nikako da uđemo u kontinuitet, a to nam treba. Nadam se da će stvari krenuti željenim tokom od narednog kola – poručio je Terzić, nekadašnji mladi reprezentativac.

Budućnost u sljedećoj rundi prvenstva dočekuje Jezero…

– Pobjeda je imperativ. To je utakmica koju jednostavno moramo da dobijemo. Treba sa se izborimo i sa pritiskom i rivalom. Bolji smo i to ćemo dokazati na terenu. Svi vjerujemo u bolje dane – zaključio je Terzić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve