Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

David Vilja završava karijeru na kraju godine

Vilji je do kraja karijere ostalo još najmanje četiri utakmice, tri u Džej ligi i jedna u Kupu cara. U slučaju da se Vise plasira u finale Kupa profesionalno će fudbal prestati igrati nakon finala, koje je zakazano za 1. januar 2020. godine

David Vilja (37), najbolji strijelac fudbalske reprezentacije Španije svih vremena najavio je da će završiti igračku karijeru na kraju sezone u Japanu.

Foto: Guliver/Getty Images

Bivši napadač mnogih španskih klubova, među kojima je i Barselona, završiće 19-godišnju karijeru, tokom koje je sa nacionalnim timom osvojio Svjetsko prvenstvo 2010. i Evropsko prvenstvo 2008. godine.

Vilja, koji trenutno igra za japanski Visel Kobe, naglasio je da je o prestanku igranja razmišljao dugo vremena.

“Želim da se povučem iz fudbala, a ne da budem primoran na odlazak u penziju. Iako više neću biti na terenu i dalje ću se baviti fudbalom na druge načine i nastaviću doprinositi svijetu fudbala”, kazao je sjajni napadač.

Vilji je do kraja karijere ostalo još najmanje četiri utakmice, tri u Džej ligi i jedna u Kupu cara. U slučaju da se Vise plasira u finale Kupa profesionalno će fudbal prestati igrati nakon finala, koje je zakazano za 1. januar 2020. godine.

Vilja je profesionalnu karijeru počeo u Sportingu iz Hihona, a zatim je igrao za Saragosu, Valensiju, Barselonu, Atletiko Madrid, Njujork siti, Melburn siti i sada Visel Kobe. U dresu reprezentacije Španije odigrao je 98 utakmica i postigao 59 golova, po čemu je rekorder “furije“. Osim uspjeha sa državnim timom ima dva naslova šampiona Španije sa Barselonom i jedan sa Atletiko Madridom. Sa Barsom je osvajao i Ligu šampiona, Superkup Evrope i FIFA svjetsko klupsko prvenstvo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve