Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Dao veliki doprinos duploj kruni Budućnosti: Mijović – velika nada crnogorskog fudbala

Na samom početku seniorske karijere brzonogi napadač ostvario je san prethodnih generacija Budućnosti, među kojima je bilo igrača sa respektabilnim karijerima. U pohodu na oba domaća trofeja, osamnaestogodišnji Podgoričanin nije bio samo statista, već ozbiljan učesnik najvećeg ostvarenja u klupskoj istoriji

Lazar Mijović je u martu postao punoljetan, a pretposljednje noći maja mogao je da kaže: Osvojio sam duplu krunu.

Na samom početku seniorske karijere brzonogi napadač ostvario je san prethodnih generacija Budućnosti, među kojima je bilo igrača sa respektabilnim karijerima.

U pohodu na oba domaća trofeja, osamnaestogodišnji Podgoričanin nije bio samo statista, već ozbiljan učesnik najvećeg ostvarenja u klupskoj istoriji.

Mijović se tokom proljeća izborio za status prvotimca, a šansu je iskoristio u svakom smislu – u Telekom 1. CFL postigao je šest golova, dok je u finalu Kupa bio strijelac drugog pogotka u pobjedi nad Dečićem (3:1).

Mladi reprezentativac najavio je zvjezdane trenutke. Trenutno je momak o kojem se mnogo priča…

– Prezadovoljan sam sezonom. U početku nijesam dobijao previše prostora, ali bio sam strpljiv, radio vrijedno, čekao šansu… Kada je ona došla – bio sam ubijeđen da ću je iskoristiti. Kao plod svega stigli su golovi i što je najvažnije – dupla kruna. Presrećan sam. Skoro da nijesam mogao da zamislim bolje početke na prvoligaškoj sceni, za Arenu kaže Mijović, koji nastavlja:

– Prelijep je osjećaj biti dio istorije kluba kakav je Budućnost. Postali smo prva generacija koja je osvojila oba domaća trofeja u okviru iste sezone. Vjerovali smo u ostvarenje tog cilja, bili posvećeni, izvukli maksimum i zasluženo bili prvi u prvenstvu i Kupu – ističe osamnaestogodišnjak koji je prošle godine debitovao za prvi tim ”plavih”.

Mijović je neke utakmice odigrao kao krilo, ali je eksplodirao na poziciji napadača.

– Skoro sve golove dao sam sa pozicije špica. Više mi odgovara uloga napadača. Volio bih da i u nastavku karijere igram na tom mjestu. Čini mi se da odatle mogu najviše da pružim, ističe Mijović.

Što očekuješ od naredne sezone? Postavljaš li sebi ciljeve u broju golova?

– Volim da dajem golove, ali se ne opterećujem time. Bitno je da ekipa pobjeđuje, a golovi će doći prije ili kasnije. Na meni je da treniram i napredujem iz dana u dan, odgovorio je Mijović.

Budućnost će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Vjeruješ li da ovaj tim može nešto da napravi u Evropi?

– Pokazali smo prošle godine da možemo da se nosimo sa većim i bogatijim klubovima. Imamo kvalitet, ali neće biti lako. Svaki meč je težak. Vidjećemo i ko će nam biti protivnik nakon žrijeba. U svakom slučaju – daćemo sve od sebe da nadmašimo učinak od prošle sezone kada smo preskočili Astanu.

U crnogorskim okvirima primarna će biti odbrane duple krune…

– Ako budemo radili kao do sada, ako pristup utakmicama bude isti – odbrana trofeja neće doći u pitanje, smatra fudbaler Budućnosti.

Odmah po završetku klupske sezone, Mijović se priključio pripremama mlade reprezentacije koja 4. juna gostuje Luksemburgu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

– Igramo protiv dobre selekcije, ali uradićemo sve da se kući vratimo sa tri boda. Napravićemo analizu, spremiti se i nadam se iskoristiti svoje prednosti, zaključio je Mijović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve