Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Danilovgrađani podižu formu: Nedović se nada da je Iskra konačno na pravom putu

,,Crveno-bijeli“ su vjerovatno u presudnom momentu ligaškog takmičenja napravili prekretnicu i vratili samopouzdanje uoči budućih okršaja za najviši plasman i mjesto koje garantuje izlazak na međunarodnu scenu

Poslije veoma važne pobjede protiv Jezera (2:1) u devetom prvenstvenom kolu, Iskra je nakon ubjedljivog trijumfa od 3:0 protiv Titograda izborila plasman među osam najboljih klubova u nacionalnom Kupu i tako znatno popravila utisak na crnogorskoj fudbalskoj sceni.

Iskra, Foto: Pobjeda.me

,,Crveno-bijeli“ su vjerovatno u presudnom momentu ligaškog takmičenja napravili prekretnicu i vratili samopouzdanje uoči budućih okršaja za najviši plasman i mjesto koje garantuje izlazak na međunarodnu scenu.

“Hoću da vjerujem da smo konačno konsolidovali redove i da smo se na vrijeme vratili na pobjednički kolosijek. Bitno je da su igrači bili svjesni pozicije koja je, moram priznati, prije pomenutih susreta bila nezavidna. Ipak oni su kada je bilo najpotrebnije napravili odličnu reakciju i sada polako sve dolazi na svoje mjesto. Takođe, shvatili smo da nema lakih protivnika i da nije lako osvajati bodove pa makar se radilo i o ekipama sa začelja tabele. Isto tako, iskreno se nadam da su mnogi pehovi i grube greške koji su nas koštali boljih rezultata na pojedinim utakmicama za nama”, uvjeren je Nedović, ne krijući zadovoljstvo što se na teren vraća i Aldin Adžović koji je odmarao zbog crvenog kartona.

On ističe da su svi igrači na raspolaganju, s obzirom na to da je i zdravstveni bilten odličan.

“Kada smo u punom sastavu pružamo dobru igru i tada uglavnom ne brinemo za rezultat. To je bilo očigledno na minula dva meča, mogu slobodno reći dosta slična. Strategija nam se zasnivala na centaršutevima i brzim kontrama te dominaciji na sredini terena i stalnom presingu na protivničkoj i čvrstoj odbrani na svojoj polovini po čemu smo i bili prepoznatljivi u ligi. Ukoliko uspijemo da zadržimo takav koncept onda nećemo brinuti za ishode u narednim susretima”, ističe Nedović.

Njega posebno raduje činjenica da je i roster ekipe mnogo širi nego ranije, tim prije jer se sve više nameću kvalitetom i zalaganjem talentovani omladinci koji se žestoko bore za mjesto u prvoj postavi.

“Imamo zdravu konkurenciju na svim pozicijama i logično je da svi žele da iskoriste šansu i ponuđenu minutažu. Forma je u usponu i samo treba nastaviti u istom ritmu. Predstoji zgusnut raspored utakmica tačnije očekuje nas još jedanaest do kraja godine. Treba izdržati jak tempo i uvećavati bodovni saldo. Znam da neće biti nimalo lako ali se nadam da svi skupa, i mladići i uprava i moje kolege iz stručnog štaba imamo dovoljno i želje i snage da iznesemo teret tekućeg šampionata i ujedno krčimo put ka finalu našeg najmasovnijeg takmičenja”, sa neskrivenim optimizmom dodao je Nedović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve