Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Dan sporta: Janović podržao globalnu kampanju White Card

Nekadašnji proslavljeni vaterpolista se u kampanju uključio na poziv Žoela Buzua, predsjednika Svjetske olimpijske asocijacije,legendarnog fudbalera Didijea Drogbe i organizacije “Peace and Sport”

Povodom 6. aprila, Međunarodnog dana sporta, ministar sporta i mladih Nikola Janović podržao je globalnu kampanju “White Card” u cilju promovisanja vrijednosti mira, tolerancije i uloge sporta u kreiranju boljeg svijeta.

Foto: Twitter

Nekadašnji proslavljeni vaterpolista se u kampanju uključio na poziv Žoela Buzua, predsjednika Svjetske olimpijske asocijacije,legendarnog fudbalera Didijea Drogbe i organizacije “Peace and Sport”.

Janović je prethodno čestitao Međunarodni dan sporta našim građanima i sportistima.

“Ovaj datum sjećanje je na dan kada su otvorene prve moderne Olimpijske igre u Atini 1896. godine i simbol je snažne uloge i moći koju sport ima u promociji univerzalnih vrijednosti – tolerancije, mira, pravde, solidarnosti, humanosti, jednakosti ali i međunarodne saradnje i prosperiteta. Posvećenost njegovanju pravih sportskih vrijednosti ključna je za razvoj svakog pojedinca, ali i za stvaranje zdravijeg društva u cjelini”, navodi se u čestitci Janovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve