Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović: BiH i Srbija nijesu bile opcije, odmah sam prihvatio poziv Crne Gore

Priliku da prvi put zaigra u dresu “sokola”, Damjanović je dobio za vrijeme mandata selektora Zorana Filipovića

Dugogodišnji crnogorski reprezentativac Dejan Damjanović objasnio je u intervjuu za “Telegraf”, kako je zaigrao za naš nacionalni tim.

Vučinić i Damjanović, Foto: Cdm.me

Iskusni napadač rođen je u Bosni i Hercegovini, a djetinjstvo je proveo u Srbiji.

“Prijatelji me zovu bosanski lonac. Rođen sam u BiH, živim u Srbiji, igram za Crnu Goru. Otac mi je porijeklom Crnogorac iz Bijelog Polja. Cijelo jedno selo su Damjanovići. Dosta familije imam tamo. Žao mi što nemam vremena da obiđem sve, ali dugo sam u Aziji i uvijek sam knap sa vremenom. Ja jesam imao mogućnost da biram za koga ću igrati, ali sam poziv iz Crne Gore odmah prihvatio, tako da BiH i Srbija nisu bile opcija”, rekao je Damjanović.

Priliku da prvi put zaigra u dresu “sokola” dobio je za vrijeme mandata selektora Zorana Filipovića.

“Te 2008. kada se pravila reprezentacija, svaki dobar igrač je bio dobrodošao. Ja sam selektora Filipovića znao još iz Srbije, ali trebalo je doći do njega. Da mu skreneš pažnju da si tu, da postojiš. Ne može selektor svakog da pohvata. Došao sam do njega. Poslao mu jedan CD čisto da vidi kako sam ja tu prvu godinu u Koreji odradio. Dao sam 20 golova u ekipi koja se borila za opstanak. Pogledao je, rekao da dođem da vidimo kako ide i tako je sve krenulo “.

Nikada neće zaboraviti pogodak u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Engleske u Podgorici, a bio je strijelac i protiv Gordog albiona na “Vembliju”.

“Protiv Engleske kući smo igrali 1:1 kad smo bili u punom sastavu. Ubili smo ih. I Vučinić, i Jovetić i Delibašić i ja. Ne možeš svaku utakmicu da igraš kao tad, ali imaš utakmica kada ti svi zdravi trebaju kako bi izvukao maksimum.”

Ipak, nije imao sreće da sa sjajnom generacijom “sokola” zaigra na velikom takmičenju.

“Falilo nam je sreće. Non-stop smo bili povrijeđeni. Ne ja, ali jesu ostali. Nijesmo odigrali tri utakmice u četiri kvalifikaciona ciklusa u punom sastavu sa zdravim Bašom, Vučinićem, Jovetićem i Savićem. Izbaci sada BiH Džeka i Pjanića, pa da vidimo kako će igrati i dobiti nekog. Mi smo imali top reprezentaciju samo da smo bili zdravi. Garantujem da bi Crna Gora slavila nas da smo barem jedan ciklus bili zdravi, ali kao da nas je Bog prokleo. Ja sam bio džoker Vučiniću i Jovetiću, ali bilo je realno da pored takvih igrača budem rezerva. Čak bih volio da uđem kada oni sve odrade. Jesam ja imao dosta dorbih utakmica i davao sam golove, ali bih više volio da smo svi zajedno imali veliki broj mečeva”, rekao je Dejan Damjanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve