Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ćuković: Svako mjesto iznad zone baraža je uspjeh

Okolnosti su specifične, a u slučaju Pljevljaka to je još izraženije, budući da su prvu sedmicu treninga odradili bez prisustva trenera Edisa Mulalića. Četrdestčetvorogodišnji strateg stigao je iz Sarajeva, ali ga je po ulasku u Crnu Goru sačekao obavezan karantin od 14 dana

Fudbaleri Rudara okupili su se prošlog ponedjeljka kada su počeli mini pripreme za nastavak sezone koju je sredinom marta prekinula pandemija virusa kovid-19.

Ćuković, Foto: Fieldoo.com

Okolnosti su specifične, a u slučaju Pljevljaka to je još izraženije, budući da su prvu sedmicu treninga odradili bez prisustva trenera Edisa Mulalića. Četrdestčetvorogodišnji strateg stigao je iz Sarajeva, ali ga je po ulasku u Crnu Goru sačekao obavezan karantin od 14 dana.

“Prošli smo puno toga od početka sezone, a vjerujem da ćemo i ovo prebroditi. Nije lako, a nije ni isto kada je trener sa nama ili kada nam šalje program koji realizujemo bez njegovog prisustva. Šef je neko ko ima veliku energiju i mnogo nam znači, ali trudimo se da izvučemo maksimum dok nam se ne priključi. Očekujemo ga u ponedjeljak kada završi period samoizolacije”, rekao nam je Igor Ćuković, defanzivac Rudara.

Posljednju utakmicu u prvenstvu domaći fudbaleri odigrali su sedmog marta, a narednu će imati 30. maja.

Skoro tri mjeseca bez takmičarskog ritma, a tek nešto više od desetak dana pravih treninga za pakleni ritam nastavka Telekom 1. CFL.

Mogu li to da izdrže momci iz Rudara?

“Svjesni smo što nas čeka. Biće jednako teško i izazovno. Duga je pauza iza nas, ali ni ljetos nijesmo imali pripreme, s tim što su dolazile reprezentativne pauze koje smo koristili da se podignemo fizički i uigramo kao tim. Sada toga nema, igraćemo na svakih četiri-pet dana. Ne znam kako će to da izgleda na terenu, ali znam dademo se boriti za svaki bod. Ukoliko uspijemo da održimo ritam koji smo imali na početku proljeća, ili nešto slično tome, biće to još jedan veliki dokaz vrijednosti ovog tima”, ističe korpulentni štoper.

Pljevljaci su počeli sezonu kao glavni kandidat za ispadanje, a na kraju može da se desi da po tabeli izbore Evropu.
Ipak, sve i da tako bude, Rudar ne može na međunarodnu scenu jer nije predao zahtjev za licencu.

“Zbog toga možemo samo da žalimo. Biće mi jako krivo, a znam i saigračima, kao i ljudima iz kluba, što nećemo moći u Evropu ako je zaslužimo plasmanom na tabeli. Ali poznato je kako smo ušli u prvenstvo, sa kakvim smo se problemima nosili. Jedini cilj je bio opstanak, a tako je i sada. Smatraćemo uspjehom svako mjesto iznad zone baraža”, naglašava Ćuković na kraju.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve