Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnogorskim takmičarima zlato i bronza

Crnogorski džiu džicu reprezentativci drugog dana Evropskog prvenstva u Poljskoj osvojili su dvije medalje – po jednu zlatnu bronzanu.

Dejan Vukčević

Zlatnu medalju u poljskim Glivicama osvojio je Dejan Vukčević u borbama, preko 94 kilograma, dok su bronzani bili Stefan Vukotić i Lidija Caković u disciplini duo miks klasik.

Vukotić i Caković u meču za treće mjesto savladali su kolege iz reprezentacije, Vuka Dragutinovića i Aleksandru Popović.

Borbu za medalju izgubila je i Biljana Mitrović, u borbama do 49 kilograma.

Sjutra, trećeg dana takmičenja od crnogorskih takmičara nastupiće Mirjana Martinović u disciplini masters, u kategoriji do 62 kilograma.

Selektor Miloš Ašanin kazao je da je zadovoljan dosadašnjim rezultatima, navodeći da je od nekih takmičara očekivao još bolje rezultate bez obzira na jaku konkurenciju.

Crnogorska reprezentacija prvog dana šampionata osvojila je sedam medalja – jednu zlatnu, dvije srebrne i četiri bronzane.

Zlatom su se okitili Vuk Dragutinović i Aleksandra Popović u Duo Miks šou sistemu.

Srebrne medalje osvojili su Stefan Vukotić i Filip Pešić (Duo šou) i Lidija Caković i Marija Kaljević (Duo šou), dok su bronzana odličja osvojili Stefan Vukotić i Lidija Caković (Duo Miks šou), Biljana Mitrović i Anastazija Petrović (Duo šou), Mirjana Martinović (borbe do 62 kg) i Arso Milić (borbe do 85).

izvor i foto CdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve