Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnogorski derbi u Evrokupu: Da li je kucnuo čas za istoriju

Plavi su već obezbijedili plasman u Top 16 fazu, a isto će pokušati da učine i Barani kojima je potrebna pobjeda protiv najvećeg rivala. ''Mornari'' će proći dalje i ako Unikaha opravda ulogu favorita protiv Ulma na svom terenu. Međutim, niko u redovima barske čete ne pomišlja da čeka rezultat iz Malage

Da li će istorija biti ispisana večeras u “Morači? Košarkaši Budućnost Volija na zatvaranju grupne faze Evrokupa dočekuju Mornar (19h, Nova M).

”Plavi” su već obezbijedili plasman u Top 16 fazu, a isto će pokušati da učine i Barani kojima je potrebna pobjeda protiv najvećeg rivala.

”Mornari” će proći dalje i ako Unikaha opravda ulogu favorita protiv Ulma na svom terenu. Međutim, niko u redovima barske čete ne pomišlja da čeka rezultat iz Malage.

S druge strane, crnogorski šampion ovaj duel dočekuje rasterećeno, makar kada je rezultat u pitanju. Međutim, Petar Mijović od svojih izabranika zahtijeva maksimalnu ozbiljnost dva dana nakon što su od -15 stigli do pobjede u ABA ligi protiv istog rivala.

– Još jedna u nizu atraktivnih i zahtjevnih utakmica protiv Mornara koje su uvijek teške i na jednu loptu. Neću ništa novo reći ako kažem da je ekipa umorna, j er je iza nas jedan naporan ciklus, ovo će biti peta utakmica u deset dana. Kao i uvijek na svakom treningu i svakoj utakmici pokušaćemo da damo sve od sebe, rekao je Mijović u najavi meča.

U duelu u okviru regionalnog takmičenja “plavi su pokazali karakter, a nešto slično će pokušati da urade i večeras.

– Daćemo sve od sebe da odigramo kvalitetan meč u oba pravca i da pokušamo da pobjedom završimo prvu fazu Evrokupa. Naravno, zadovoljni smo što smo obezbijedili plasman u Top 16 što je iskorak u odnosu na prošlu sezonu, poentirao je Mijović.

A, mornarska četa u glavni grad stiže sa jednim i jasnim ciljem da ispiše istoriju i najveći rezultat u istoriji kluba u evropskim takmičenjima.

– Znamo šta taj meč donosi svima nama. Nadam se da ćemo izvući pouke iz posljednje utakmice i da nećemo zavisiti od meča u Malagi. Vjerujem da ćemo se skupiti, kao i uvijek kad je teško i da ćemo ostaviti zadnji atom snage u ”Morači” kako bismo uspjeli da pobijedimo i krunišemo sjajan start u ovoj sezoni, poručio je Nemanja Vranješ.

Sead Šehović i drugovi su nedjeljni meč počeli kao u transu. Stekli su dvocifrenu prednost, ali je uslijedila ”crna rupa”. To je večeras zabranjeno.

– Glavni cilj je da smanjimo padove u igri. Ako u tome uspijemo mislim da možemo da osvojimo bodove. Nema tajni između nas, nečija trenutna inspiracija može da odluči. Vjerujem u pobjedu, istakao je Šehović.

Da li je došao trenutak za još jednu magičnu noć crnogorske košarke?

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve