Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnogorska odbojkašica promijenila sredinu: Nikoleta Perović u Indoneziji

Crnogorska odbojkašica blistala je u Kini, a činjenicu da se tamo znatno ranije nego u ostalim zemljama završava sezone, iskoristio je indonežanski Bandung Bank BJB, koji je odmah kontaktirao mladu Baranku

Samo dvadesetak dana nakon završene sezone u Kini, te mini-odmora u Crnoj Gori, Nikoleta Perović otputovala je za Indoneziju.

Perović, Foto: Oldsport.barinfo.me

Crnogorska odbojkašica blistala je u Kini, a činjenicu da se tamo znatno ranije nego u ostalim zemljama završava sezone, iskoristio je indonežanski Bandung Bank BJB, koji je odmah kontaktirao mladu Baranku. Jedan od najboljih timova iz te azijske zemlje zbog velikih ambicija angažovao je crnogorsku reprezentativku, koja će biti veliko pojačanje za Bandung u drugom dijelu sezone.

“Nakon sezone u Kini možda i neočekivano stigla je nova ponuda. Ipak, prije svega moram istaći da je Kina za mene bila fenomenalno iskustvo. Na neki način to je totalno drugačiji svijet, ali mi je sve to prijalo i drago mi je da sam imala priliku da budem u toj ligi”, kazala je za Arenu Nikoleta Perović.

Crnogorska odbojkašica nakon sjajne sezone u Mađarskoj, gdje je blistala u dresu Bekeščabe, zavrijedila je pažnju mnogih evropskih klubova, ali je kineski velikan Junan bio najkonkretniji, pa je Baranka prvi put osjetila čari igre u Aziji… I, Nikoleta je dominirala u pravom smislu te riječi.

“Zadovoljna sam, na kraju sam iako sa utakmicom manje bila u najbolje četiri igračice lige. Moram istaći da je njihov odnos prema meni bio savršen, tako da sam se prilično brzo adaptirala i zaista nosim lijepe uspomene iz Kine”, dodala je Nikoleta.

Crnogorska reprezentativka koja je nakon Luke Bar karijeru nastavila da gradi u Norveškoj, gdje je osvojila titulu sa Stodom, zatim je nastupala za Targu Mureš, nakon čega je ostala u Rumuniji, gdje je blistala u Bakau. Ipak, nakon Norveške i Rumunije uslijedilo je dokazivanje u jednoj od najjačih liga

Perović je nosila dres Štutgarta, a prošle sezone dominirala je Bekeščabi, posebno u CEV Kupu, gdje je bila najbolji strijelac (167 poena) i najbolji napadač (139 poena iz napada). Sada nakon Kine slijedi dokazivanje u Indoneziji.

“Iskrena da budem nijesam imala previše informacija o kineskoj ligi, mada sam pratila određene utakmice, ali sam se brzo adaptirala. Što se tiče Indonezije, znam da je dosta klubova počelo da traži evropske igračice, sve se više ulaže, tako da je liga sve jača. U ovoj sezoni biće još više igračica iz Evrope, tako da je sigurno da veoma kvalitetna liga”, naglasila je Baranka.

Nikoleta Perović kratko je iskoristila novogodišnje i božične praznike da odmori u rodnom Baru, a već juče otputovala je za Bandung. Njen novi klub, prošle godine bio je četvrti, a prije toga vicešampion Indonezije. Sada će definitivno pokušati da napravi iskorak.

“Dogovorili smo saradnju i drago mi je da sam u Indoneziji, što je za mene novo iskustvo. Bandung je angažovao mene i Kubanku Čalderon, nekadašnju najbolju igračicu svijeta. Drago mi je da ću imati priliku da igram sa njom, a baš to je dokaz da Bandung želi titulu”, kazala je Perović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve