Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Crnogorska odbojkašica ide u Kinu: Nikoleta Perović karijeru nastavlja u Junanu

Crnogorska reprezentativka koja je nakon Luke Bar karijeru nastavila da gradi u Norveškoj, gdje je osvojila titulu sa Stodom, zatim je nastupala za Targu Mureš, nakon čega je ostala u Rumuniji, gdje je blistala u Bakau

Nikoleta Perović karijeru nastavlja u kineskom Junanu. Crnogorska odbojkašica nakon impresivne sezone u Mađarskoj, gdje je blistala u dresu Bekeščabe, zavrijedila je pažnju mnogih evropskih klubova, ali je kineski velikan Junan bio najkonkretniji, pa će Baranka prvi put osjetiti čari igre u Aziji.

Perović, Foto: Cev.lu

“Zadovoljna sam, radi se o veoma ozbiljnom klubu, koji već godinama igra veoma ozbiljno i koji ima uvijek velike ambicije. Nadam se da ću opravdati očekivanja i da ćemo zajedno imati zaista dobru priču u sezoni koja slijedi”, kazala je za Arenu Nikoleta Perović.

Crnogorska reprezentativka koja je nakon Luke Bar karijeru nastavila da gradi u Norveškoj, gdje je osvojila titulu sa Stodom, zatim je nastupala za Targu Mureš, nakon čega je ostala u Rumuniji, gdje je blistala u Bakau. Ipak, nakon Norveške i Rumunije uslijedilo je dokazivanje u jednoj od najjačih liga Perović je nosila dres Štutgarta, a minule sezone dominirala je u Bekeščabi, posebno u CEV Kupu, gdje je bila najbolji strijelac (167 poena) i najbolji napadač (139 poena iz napada).

“Iskrena da budem ne znam previše o kineskoj ligi, mada sam pratila određene utakmice. Činjenica je da dosta klubova iz Kine ima dosta strankinja, što znači da se u ovoj zemlji zaista ulaže u žensku odbojku. U sezoni koja počinje biće još više igačica iz Evrope, tako da je sigurno da veoma kvalitetna liga. U svakom slučaju, ovo je za mene novi izazov i još jedan iskorak u karijeri “, naglasila je Baranka.

Liga u Kini počinje ranije nego neke druge, ali i traje kraće. Već danas počinje takmičenje, a Nikoleta Perović tek danas će otputovati za Aziju, tako da će debitovati u drugom kolu.

“Ljudi iz Junana još od ranije su bili u kontaktu sa mnom. Dogovorili smo saradnju, ali onda je bilo dosta administrativnih problema. Potrošila sam dosta vremena dok sam regulisala sve neophodne papire, tako da tek danas putujem”, objasnila je Perović.

Iako će se ekipi priključiti kasnije nego što je mislila, korektorka naše reprezentacije vrijedno je trenirala u Baru, tako da spremno dočekuje nove obaveze.

“Već odavno sam u trenažnom procesu, tako da sam spremna za novu sezonu. Znam da su ambicije kluba velike, a već u drugom kolu očekuje nas veliki derbi, tako da ću biti motivisana da na debiju ostavim što bolji utisak”, kazala je Perović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve