Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Crna Gora želi medalju na Evropskom prvenstvu

Selektor omladinske reprezentacije Slobodan Mačić najavio je da je cilj nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u Bjelorusiji osvajanje medalje.

Mlade “ajkule” će u grupnoj fazi igrati najprije protiv Rumunije, Bjelorusije i Grčke.

Ukoliko osvoje prvo mjesto u grupi, plasiraće se direktno u četvrtfinale.

“Putujemo u Minsk sa ciljem da osvojimo medalju. Imamo razloga za optimizam i baziramo ga na činjenici da imamo odličan tim, odličnu hemiju i pozitivnu energiju. Reprezentacija je sastavljena od sjajnih pojedinaca, ali su svi podređeni uspjehu tima i kao tim žele da stignu do pobjedničkog postolja”, rekao je selektor Slobodan Mačić za Sport Klub.

Strateg našeg tima svjestan je da će ključni meč u grupnoj fazi biti protiv Grčke.

“U grupnoj fazi ćemo nastojati da osvojimo prvo mjesto i direktan plasman u četvrtfinale. Favoriti smo protiv Bjelorusije i Rumunije i ne bježimo od te uloge. Odluka u prvom mestu će pasti u direktnom duelu sa Grčkom koja ima sjajnu generaciju. Na Evropskom prvenstvu nas očekuje paklena konkurencija, a sve selekcije koje su slovile za favorita na seniorskom šampionatu Evrope i sada su u krugu kandidata za osvajanje medalje. Tu mislim na Srbiju, Hrvatsku, Mađarsku, Španiju, Italiju, Grčku i naravno Crnu Goru”, zaključio je Mačić.

Šampionat Evrope počeće 26. avgusta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve