Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora u četvrtom šeširu: Žrijeb kvalifikacija za Mundijal sedmog decembra

Sastav šešira tek treba da se objelodani, a to će se desiti nakon objave sljedeće rang liste koju će FIFA izbaciti 26. novembra. Prema sadašnjem stanju, crnogorska reprezentacija trebalo bi da bude u četvrtom šeširu i malo je vjerovatno da će se nešto drastično promijeniti do narednog mjeseca

Svjetska kuća fudbala (FIFA) saopštila je da će se 7. decembra u Cirihu održati žrijeb kvalifikacionih grupa za plasman na Mundijal 2022. godine.

FIFA, Foto: Fifa.com

Sastav šešira tek treba da se objelodani, a to će se desiti nakon objave sljedeće rang liste koju će FIFA izbaciti 26. novembra.

Prema sadašnjem stanju, crnogorska reprezentacija trebalo bi da bude u četvrtom šeširu i malo je vjerovatno da će se nešto drastično promijeniti do narednog mjeseca.

Ukupno 55 selekcija biće smještene u 10 grupa. U pet grupa biće po šest, a u pet po pet selekcija. Deset ekipa ide direktno, dok će tri kroz baraž obezbijediti plasman u Katar. Plasman kroz baraž osim deset drugoplasiranih ekipa iz kvalifikacija tražiće i i dvije najbolje reprezentacije iz Lige nacija, računajući ukupan plasman u tom takmičenju u periodu 2020-2021, ne računajući one zemlje koje će kroz kvalifikacije obezbijediti plasman…

Početak ceremonije zakazan je za 18 časova po srednjeevropskom vremenu, a zbog pandemije koronavirusa, predstavnici nacionalnih saveza neće prisustvovati žrijebu.

SP u Kataru na rasporedu je od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve