Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora s maksimalnim učinkom u kvalifikacije za Mundobasket

Pobjedom nad Danskom naša košarkaška reprezentacija završila je sa maksimalnim učinkom pretkvalifikacioni turnir za plasman na Mundobasket

Pobjedom nad Danskom 79:67 naša košarkaška reprezentacija završila je sa maksimalnim učinkom pretkvalifikacioni turnir za plasman na Mundobasket.

Selektor Boško Radović odmarao je neke iskusnije igrače poput Marka Todorovića i Nikole Ivanovića i dao šansu mladim momcima da pokažu da zaslužuju mjesto u nacionalnom timu.

Crna Gora je odlično odigrala prvu četvrtinu, dobila je sa 26:12 i uglavnom je održavala prednost tokom cijele utakmice.

Pokušavali su Danci da se vrate u meč, uspjeli da dođu na minus pet u trećoj četvrtini, ali ne i da ugroze trijumf naših momaka.

Igor Drobnjak ubacio je 15, Pavle Đurišić 14, Vasilije Baćović 12, a Dino Radončić i Radoslav Spasojević po 11 koševa.

“Ovo je utakmica koja nije imala rezultatski značaj. Mislim da smo i pored nekih grešaka odradili posao večeras dobro. Kada dobijemo sve utakmice, onda znači da je sve prošlo dobro. Ima tu prostora za napredak, ali ove pobjede znače puno za samopouzdanje ekipe. Daćemo sve od sebe da Crna Gora opet zaigra na Svjetskom prvenstvu”, rekao je Dino Radončić.

Kvalifikacije za Mundobasket počinju u novembru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve