Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Crna Gora protiv Srbije: “Lavovi” jure prvu pobjedu na EP!

"Siguran sam da će golmani imati velikog uticaja, jer obje selekcije imaju dobre čuvare mreže"

Crna Gora igraće danas u Gracu sa Srbijom utakmicu drugog kola A grupe Evropskog prvenstva koje se održava u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Foto: EHF Euro 2020

Obje selekcije na startu šampionata upisale su poraze. Naši rukometaši poraženi su od Hrvatske (27:21), dok je Srbija izgubila od Bjelorusije (35:30). Pobjednik duela ostaće u igri za drugu fazu, dok će poraženi završiti takmičenje nakon grupne faze.

Selektor Zoran Roganović kazao je da utakmica važna za obje selekcije i da očekuje veliku borbu.

“Potrebno je da se restartujemo, da pogledamo neke stvari koje smo lošije uradili protiv Hrvatske i da se skoncentrišemo na meč sa Srbijom”, kazao je Roganović.

Roganović očekuje da će pobjednika odlučiti odbrana.

“Odbrana će biti ključ. Biće to duel dvije jako dobre odbrane, to će na kraju i presuditi. Siguran sam da će golmani imati velikog uticaja, jer obje selekcije imaju dobre čuvare mreže”, rekao je Roganović.

Bek Stevan Vujović postigao je dva gola u porazu od Hrvatske 27:21 na premijeri Evropskog prvenstva u Gracu.

„Još sinoć smo gledali snimak utakmice. Bili smo pametni u prvom poluvremenu. U nastavku smo popustili, ishitreno donosili odluke i to nas je koštalo. Vidio sam da je Duvnjak rekao da smo bili pametniji od njih u prvom dijelu. Oni su u drugom i to je to. Uvodnih deset minuta drugog poluvremena bili su odlučujući. To nam se često dešava. Poslije odigranog dobrog poluvremena, kao da se malo zasitimo i kao da ne znamo da utakmica traje dok sudija ne odsvira kraj“, kazao je Vujović.

Duel Crne Gore i Srbije počeće u 18 sati i 15 minuta.

U drugom meču te grupe, u 20 sati i 30 minuta, sastaće se Hrvatska i Bjelorusija.

IzvorRSCG.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve