Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Crna Gora protiv Portugalije, Gruzije i Farskih Ostrva

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore naredne godine igraće u CEV Srebrnoj Evropskoj ligi protiv selekcija Portugalije, Gruzije i Farskih Ostrva, saopšteno je iz Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV)

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore naredne godine igraće u CEV Srebrnoj Evropskoj ligi protiv selekcija Portugalije, Gruzije i Farskih Ostrva, saopšteno je iz Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV).

CEV je saopštio da će 22 nacionalne federacije učestvovati u CEV Zlatnoj i Srebrnoj Evropskoj ligi u obe konkurencije. U CEV Srebrnoj ligi u konkurenciji dama učestvovaće osam selekcija podijeljenih u dvije grupe. Grupa A: Austrija, Estonija, Letonija i Sjeverna Makedonija;  Grupa B: Crna Gora, Portugalija, Gruzija, Farska Ostrva.
CEV Srebrna liga za odbojkašice startovaće 27. maja naredne godine, grupna faza igraće se do 18. juna, dok je finalni turnir na programu 24-25. juna u Gracu, Austrija. Pobjednik ženske CEV Srebrne lige plasiraće se u CEV Zlatnu Evropsku ligu.
U konkurenciji odbojkaša učestvovaće šest selekcija podeljenih u dvije grupe. U grupi A sastaju su Letonija, Kipar i Farska ostrva, dok će se u grupi B sastati Austrija, Mađarska i Gruzija.
CEV je odredio i grupe za CEV Zlatnu Evropsku ligu, gdje će u obje konkurencije učestvovati 21 selekcija.
CEV Zlatna liga – odbojkaši: Grupa A: Turska, Portugal, Rumunija i Danska; Grupa B: Ukrajina, Belgija, Hrvatska i Sjeverna Makedonija; Grupa C: Finska, Češka, Slovačka i Estonija.
CEV Zlatna liga – odbojkašice: Grupa A: Belgija, Bosna i Hercegovina i Švedska; Grupa B: Češka, Slovačka i Rumunija; Grupa C: Francuska, Ukrajina i Mađarska.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve