Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Crna Gora na startu sa Austrijom

Plasman na EP izboriće samo pobjednik ove kvalifikacione grupe

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore pokušaće od danas do nedjelje da iskoristi prednost domaćeg terena i izbori plasman na Evropsko prvenstvo, koje se od 27. avgusta do 4. septembra igra u Skoplju (Sjeverna Makedonija).

Izabranice Zlatka Ćaćića, naime, igraće u podgoričkoj dvorani “Verde kompleks” u Podgorici mečeve treće runde kvalifikacija za EP, a rivali u grupi K su Austrija, Finska i Francuska.

Plasman na EP izboriće samo pobjednik ove kvalifikacione grupe.

“Imamo tri utakmice koje neće biti nimalo lake, ali ćemo da se potrudimo da što bolje odigramo i uspijemo da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo”, kazala je Lara Jovović, primač servisa juniorske reprezentacije.

Maša Dragojević, srednji bloker naše selekcije, nada se i podršci sa tribina.

“Dođite i podržite nas u što većem broju”, poručila je Maša Dragojević.

Selektor juniorki Zlatko Ćaćić odredio je konačni spisak odbojkašica koje će nastupiti na turniru treće runde kvalifikacija.

Boje Crne Gore braniće tehničari Staša Krivokapić (Galeb Liko Soho Group), Viktoria Đukić (Akademija)primači servisa, odnosno korektori Natalija Vlaović (Galeb Liko Soho Group), Lara Jovović, Sanja Rudan (Morača), Anja Popović, Kristina Božović (Akademija), srednji blokeri Maša Dragojević (Galeb Liko Soho Group), Mia Ražnatović (Luka Bar), Aleksandra Davidović (Akademija), te libera Gordana Madžgalj (Jedinstvo) i Ksenija Krunić (Akademija).

Crna Gora će sve svoje utakmice, počev od večerašnje protiv Austrije, igrati u 20 sati. Utakmica će prenositi MNE sport televizija.
U kvalifikacionoj grupi J nadmetaće se domaćin turnira Estonija, kao i selekcije Slovačke, Holandije i Španije. Samo prvoplasirana selekcija ide na EP.

Raspored

Petak

Finska – Francuska (17 sati)

Crna Gora – Austrija (20)

Subota

Francuska – Austrija (17)

Finska – Crna Gora (20)

Nedjelja

Austrija – Finska (17)

Francuska – Crna Gora (20).

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve